Σεισμός 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα

Ο σεισμός –που κράτησε περί τα 15 δευτερόλεπτα- έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Article featured image
Article featured image

Ο σεισμός σημειώθηκε 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου να είναι 5,1 ρίχτερ, με το επίκεντρο του σεισμού να είναι στα 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλα.

Εκτιμάται πως το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 12 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως είναι επιφανειακός και γι’ αυτό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ανησύχησαν ιδιαίτερα.

Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό υπήρξε διακοπή στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος.


αρτια-600x587.jpeg

Μικρή αναστάτωση υπάρχει σε Γλυφάδα, Κουκάκι, Μεταξουργείο, Ομόνοια και Σύνταγμα. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανικόβλητος, καθώς η δόνηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή. Αντίθετα στα βόρεια και ανατολικά προάστια δεν υπήρξε ανάλογη αναστάτωση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές. Ο σεισμός έχει γίνει αισθητός και στις γύρω περιοχές.

Μετά τον δυνατό σεισμό σημειώθηκαν πιο αδύναμοι μετασεισμοί κλίμακας από 2 έως 3,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο σεισμός είναι επιφανειακός και το εστιακό βάθος είναι μόλις 2 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ