Ξέρεις πόσο καιρό μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τροφή;

Το σώμα μας είναι έτσι διαμορφωμένο που μετατρέπει το φαγητό που καταναλώνουμε σε ενέργεια ώστε να μπορεί να συντηρηθεί.

Article featured image
Article featured image

Η επιπλέον ενέργεια που δεν αξιοποιείται μετατρέπεται σε σωματικό λίπος, το οποίο εν συνεχεία μετατρέπεται σε γλυκόζη από το συκώτι, πολύ αργότερα, όταν θα χρειαστεί.

Αν, όμως, σταματούσαμε να καταναλώνουμε φαγητό, πόσο καιρό θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε μόνο από το αποθηκευμένο λίπος στο σώμα μας;

Ένας άνθρωπος που πεθαίνει της πείνας υποκύπτει τελικά στον θάνατο όταν συμβεί ένα από αυτά τα δύο:

Τα εσωτερικά συστήματα στο σώμα σας εξασθενούν σοβαρά και οι μύες (συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς) παθαίνουν ατροφία. Το σώμα σας δεν μετατρέπει μόνο το αποθηκευμένο καύσιμο (σωματικό λίπος) σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια, αλλά επίσης καταστρέφει τους μυς για τη γλυκόζη και την πρωτεΐνη που δεν μπορεί να πάρει μόνο από το λίπος του σώματος. Τελικά, η βλάβη που προκαλείται στα όργανα και την καρδιά, λόγω του ότι σώμα σας κυριολεκτικά «τρώει» τον εαυτό του, είναι τελικά αυτό που σας σκοτώνει.

Αν έχετε πρόσβαση σε νερό αλλά όχι σε τροφή, τότε η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο. Αναλόγως το σωματικό λίπος που έχετε αποθηκευμένο στο σώμα σας, η διαδικασία διαρκεί 2-8 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από τη Huffingtonpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ