Ο νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας είναι ένας κακοφτιαγμένος κλώνος του Τραμπ

Να δεις που αυτός θα μας κάνει να συμπαθήσουμε μέχρι και τον Ντόναλτ.

Ο νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας είναι ένας κακοφτιαγμένος κλώνος του Τραμπ

Να δεις που αυτός θα μας κάνει να συμπαθήσουμε μέχρι και τον Ντόναλτ.

Article featured image
Article featured image


Από χθες, 23 Ιουλίου, η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα η Βρετανία διοικείται από έναν νέο πολιτικό άντρα, ο οποίος μόνο ως τέτοιος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως εξωτερικά μοιάζει με κακέκτυπο του Τραμπ. Ποιος να το φανταζόταν κάτι τέτοιο, ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν θα έπρεπε να έχει.

Ακραία λαϊκιστής, βαθιά διχαστικός, μισογύνης, οξύς και αψύς, ο Τζόνσον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι φανατικός υπέρμαχος του Brexit δηλώνοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, «με συμφωνία ή χωρίς».

Ο νέος Πρωθυπουργός της γηραιάς Αλβιώνας, δεν εξελέγη εξ αιτίας της πολιτικής του αρετής και δεινότητας, αλλά ως ένα καλοκουρδισμένο τρολ το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει τα αρχέγονα ένστικτα που έχουν κυριεύσει την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Εξετάζοντας, μάλιστα, λίγο και την πορεία του έως εδώ μπορείς να διαπιστώσεις πως όλη η προεκλογική του καμπάνια ξεκίνησε επί της ουσίας ως μία φάρσα και κατέληξε πολιτική πρόταση η οποία εξελίχθηκε σε θρίαμβο. Όπως ακριβώς, δηλαδή, έγινε και στην Αμερική του Τραμπ.



Μια βόλτα στο διαδίκτυο, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς περί τίνος πρόκειται, με το Youtube να είναι γεμάτο από διάφορα ξεκαρδιστικά βίντεο που όμως προκαλούν απελπισία για το τι έπεται. Την ίδια ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα διάφορες σκανδαλώδεις ειδήσεις έβλεπαν το φως της δημοσιότητα, όπως η υπόθεση με σύντροφό του, η οποία κάλεσε την αστυνομία έπειτα από ένα σοβαρό ξέσπασμα θυμού του Τζόνσον.

Κι αν κάποιοι προσπαθούν να αμβλύνουν την εικόνα του παρουσιάζοντας την ομολογουμένως, πλούσια και ενδιαφέρουσα μόρφωσή του, η όλη προσωπικότητά του αποδεικνύει περίτρανα πως είναι ο άνθρωπος που δίνει πρόσωπο στη γνώση και όχι η γνώση στον άνθρωπο.




«Είναι η ώρα για το Brexit, να ενώσουμε τη χώρα και να κατατροπώσουμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν» (τον αρχηγό των Εργατικών), ήταν η πρώτη δήλωση του Τζόνσον μετά την εκλογή του. «Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα ολοκληρώσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», είπε.

Ο νέος αρχηγός των Τόρις, έλαβε μόλις 92.153 ψήφους έναντι 46.656 του Τζέρεμι Χαντ, με τον νέο πρωθυπουργό μα εκλέγεται από το 66% (των μελών των Τόρις) του 0,6% του πληθυσμού, διαδικασία για την οποία υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες στη Βρετανία.



Ο Ντόναλτ Τράμπ, λίγο μετά την εκλογή του, του έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα, λέγοντας πως θα είναι υπέροχος, και το πιστεύουμε καθώς το διάστημα της παραμονής του στην εξουσία, σίγουρα θα έχουμε πολλά να σχολιάζουμε με χιούμορ και σαρκασμό.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ, ωστόσο, είναι εάν αυτό που θέλουμε και έχουμε ανάγκη σήμερα ως πολίτες του κόσμου, είναι πολιτικούς-καρικατούρες που θα ήταν εξαιρετικοί ως stand-up comedian ή ανθρώπους που θα μας βγάλουν από την αστάθεια και το τέλμα που έχουμε εισέλθει και το οποίο μέρα με τη μέρα βαθαίνει πιο πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ