Το εμβληματικό κόκκινο αστέρι της Heineken®

Η διεθνώς αναγνωρισμένη premium μπύρα Heineken®, αλλάζει την ετικέτα των κουτιών και των κιβωτίων της, με μια φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση που αποτυπώνει και αναδεικνύει την ιστορία του brand.

Article featured image
Article featured image

Κρατώντας για τόσα χρόνια το ίδιο πάθος για γευστική τελειότητα, η μεγάλη αναγνωρισιμότητα του brand επιτρέπει στην Heineken® να προχωρήσει σε μία δυναμική και τολμηρή σχεδιαστική αλλαγή, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες που την καθιστούν τόσο αναγνωρίσιμη και την κάνουν να ξεχωρίζει.

Το εμβληματικό κόκκινο αστέρι της Heineken® – θεμελιώδες στοιχείο της ταυτότητας του brand – μπαίνει στο επίκεντρο, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος της συσκευασίας. Οι γωνιές του κόκκινου αστεριού, εδώ και εκατοντάδες χρόνια συμβολίζουν τα τέσσερα συστατικά, τα οποία αποτελούν τη μοναδική της συνταγή: βύνη κριθαριού, λυκίσκο, νερό και την ασυναγώνιστη μαγιά A- Yeast® της Heineken®. Κατά τον Μεσαίωνα το πέμπτο άκρο προστέθηκε για να αντιπροσωπεύει την άγνωστη μαγεία της ζυθοποιίας μιας και το περίφημο αστέρι είναι ένα αρχαίο σύμβολο των ζυθοποιών. Ενισχύοντας λοιπόν το εμβληματικό και πιο διαχρονικό στοιχείο του brand, το αστέρι μετατρέπεται σε ένα λαμπρό, τολμηρό και μοντέρνο σύμβολο, σήμα κατατεθέν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπρόσθετα, το λεκτικό σήμα «Heineken» χρησιμοποιείται ως κείμενο περιτυλίγματος και καταλαμβάνει ταυτόχρονα δύο πλευρές της συσκευασίας, κάνοντας την ετικέτα του brand ακόμη πιο «εικονική». Μια φρέσκια και παιχνιδιάρικη προσέγγιση, που επιτυγχάνεται χάρη στην αυτοπεποίθηση και μεγάλη αναγνωρισιμότητα του brand.

Με την δημιουργικότητα και τη φρεσκάδα να είναι χαρακτηριστικά που δεν λείπουν ποτέ από την κορυφαία premium lager του πλανήτη, η Heineken® παρουσιάζει μια πληθώρα αφηγημάτων που χαρακτηρίζουν την πλούσια ιστορία της και αναδεικνύουν τη διαχρονικότητά της με ανανεωμένο και καινοτόμο τρόπο. Από το 1873 που έκανε την εμφάνισή της, έχει εξελιχθεί από μια αποκλειστική μπύρα για τους κατοίκους της Ολλανδίας, σε μια premium lager που σερβίρεται σε εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Heineken® έχει καταστεί παγκόσμια ηγέτιδα και στον τομέα της συσκευασίας. Από το εικονικό μπουκάλι Heineken® μέχρι και τα δευτερεύοντα στοιχεία που το υποστηρίζουν, η συσκευασία είναι καίριας σημασίας στη διατήρηση της συνέπειας του brand σε μια παγκόσμια αγορά.

Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ