Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη

Ο Χάρης Μαυρομιχάλης (σκηνοθέτης), η Αλέξια Βασιλείου (μουσικός - συνθέτης) και η Ανθούλα Κατσιματίδη (παραγωγός) θα παρευρεθούν στην προβολή της ταινίας.

Article featured image
Article featured image

Μετά από τις διθυραμβικές κριτικές και τα βραβεία που απέσπασε στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες, το αφιλτράριστο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», που αφορά την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, θα προβληθεί στις 3 Αυγούστου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, του οποίου η CITY είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

Σκηνοθέτης του, ο Κύπριος, Χάρης Μαυρομιχάλης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και ο οποίος κρατά στενή επαγγελματική επαφή με την Κύπρο εδώ και χρόνια. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μαυρομιχάλης ακολούθησε με την κάμερά του την Ολυμπία Δουκάκη στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Φλώριδα, την Κύπρο, την Πελλοπόνησο και την Λέσβο καταγράφοντας στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της ηθοποιού.



«To Ολυμπία, σε στιλ κινηματογραφικού βεριτέ, μας δίνει ένα ασυνήθιστα προσωπικό, κινηματογραφικό πορτρέτο αυτής της συναρπαστικής, εικονοκλαστικής γυναίκας» γράφει το Hollywood Reporter.


Μια πραγματικά μαγευτική ταινία, αντάξια της συναρπαστικής της πρωταγωνίστριας.

CBS News



Μια συναρπαστική, απροκάλυπτη και εμπνευσμένη ταινία

Winston-Salem Journal



Σε αυτό το ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι:

Whoopi Goldberg (The View), Laura Linney (Ozark), Diane Ladd (Chinatown)

Lynn Cohen (Hunger Games), Lainie Kazan (My Big Fat Greek Wedding)

Austin Pendleton (A Beautiful Mind), Ed Asner (Up), Armistead Maupin (author of Tales of the City), Michael Dukakis (Κυβερνήτης Μασαχουσέτης).



Το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» είναι μία καταγραφή μίας σημαντικής προσωπικότητας, ένα ταξίδι αναζήτησης για το ποια είναι η Ολυμπία Δουκάκη. Με αφετηρία τα ογδόντα της χρόνια, και για τρία συνεχή έτη, η κάμερα την ακολουθεί σε διαφορετικούς ρόλους και ιδιότητες: αυτόν της ηθοποιού, της δασκάλας, της συζύγου, της μητέρας, της ακτιβίστριας. Το αποτέλεσμα, αυτή η βαθιά συγκινητική ταινία που διερευνά όχι μόνο την πλούσια και ιστορική καριέρα της Ολυμπίας, αλλά και τον αγώνα της να βρει μια κοινή συνισταμένη αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που τις μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες γονείς της. Η δημιουργία της δικής της προσωπικότητας για την οποία αγωνίστηκε, η προσπάθειά της να γεφυρώσει αυτούς τους δυο κόσμους και να τους μπολιάσει με τα δικά της ιδανικά για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την οδήγησαν σε ένα περιπετειώδη δρόμο προσωπικών ανακαλύψεων, αγάπης, απώλειας, μητρότητας, λύπης και επιτυχίας. To κινηματογραφικό βεριτέ στιλ της ταινίας επιτρέπει στο κοινό να κινείται, συνεχώς και με άνεση, ανάμεσα στις πρόβες, τα εργαστήρια, την οικογενειακή ζωή και τελικά το ταξίδι με την κόρη και τις εγγονές της στο προγονικό σπίτι της στην Ελλάδα.

Για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» ο Χάρης Μαυρομιχάλης συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα το ταλέντο τους. Ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες είναι ο Paul Cantelon, συνθέτης μουσικής ταινιών όπως “The Diving Bell and the Butterfly”, “Jane Fonda in Five Acts”, “The Other Boleyn Girl”, “W”.

Ο σκηνοθέτης γνώριζε ευθύς εξ’ αρχής ότι σε αυτό το ντοκιμαντέρ ήθελε να συνεργαστεί με την αγαπημένη Αλέξια Βασιλείου, τόσο ως τραγουδίστρια όσο και ως συνθέτης. Έτσι την προσέγγισε προκειμένου να προσθέσει στην ταινία τις δικές της ορχηστρικές συνθέσεις για ορισμένες από τις σκηνές και το θεματικό τραγούδι του φιλμ με τίτλο “Time” για το οποίο η Αλέξια έγραψε τους στίχους, την μουσική και το ερμηνεύει.

0861_Olympia in play copy.jpeg


ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΟΥΚΑΚΗ

Η Ολυμπία Δουκάκη έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο που της χάρισε το βραβείο Όσκαρ στην ταινία «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού (1987)», όπου υποδύθηκε την μητέρα της Σερ. Έχει ακόμη μεταξύ άλλων πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Ανθισμένες Μανόλιες(1989)», «Κοίτα Ποιος Μιλάει(1989)», “Mr. Holland’s Opus”(1995) , “Ακαταμάχητη Αφροδίτη (1995)», “The Cemetery club”(1993), “The Event”(2003), “Cloudburst”(2011), “Seven Chinese «Brothers(2015)», “Dad(1989)», “Υστερόγραφο μιας σχέσης(2006)», “Εργαζόμενο κορίτσι(1988)».

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) με μεταπτυχιακό στην σκηνοθεσία. Έγραψε και σκηνοθέτησε ταινίες στην Νέα Υόρκη και στην Ισπανία. Αυτή είναι η πρώτη του μεγάλη μήκους ταινία. Η πρώτη του αγάπη ήταν ο χορός όπου υπήρξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας “Dance Anonymous” στη Νέα Υόρκη. Μέσω της ομάδας του και τou μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Dead Famous Productions”, ο Χάρης δημιούργησε το εντατικό εργαστήρι χορού “Γεύση Νέας Υόρκης”, το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου. Επίσης ήταν ένας από τους οργανωτές της 1ης Πορείας Υπερηφάνειας καθώς και του πρώτου LGBTQ (Lesbian Gay Bisexual Transgender Queer) φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κύπρο.


OLYMPIA LOOKBOOK_Final 04.jpg


CREDITS:

Σκηνοθεσία: Χάρης Μαυρομιχάλης

Συγγραφή Σεναρίου: Χάρης Μαυρομιχάλης, Sam Eggers

Παραγωγή: Muriel Moraes, Keren Seol, Andrew Ford, Χάρης Μαυρομιχάλης

Υπεύθυνος παραγωγής: Pamela Spyrs

Εκτελεστικός Παραγωγός: Sid Ganis (The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, Indiana Jones, Top Gun, Fatal Attraction, Deuce Bigalow), Ανθούλα Κατσιματίδη (Jessica Jones, Taking Woodstock)

Μοντάζ: Sam Eggers, Andrew Ford

Μουσική: Paul Cantelon (The Diving Bell and the Butterfly, Jane Fonda in 5 Acts, The Other Boleyn Girl)

Επιπρόσθετη μουσική & θεματικό τραγούδι: Αλέξια Βασιλείου

Κινηματογραφιστής: John Ryan Johnson, Federico Cesca (Tales of the City).


Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: 99 517 910

www.olympiathefilm.com

facebook / Instagram / twitter @olympiathefilm


Κυπριακή Πρεμιέρα

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, στις 20.30

Στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ