Σε λίγο θα μας πουν ότι το φύλο καθορίζεται από τη θερμοκρασία δωματίου

Για μισό λεπτό…

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο μιας ομιλίας του στο Ακάκι, σε αίθουσα δημοτικού σχολείου και με παιδιά ανάμεσα στο ακροατήριο, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ανέφερε πως η ομιφυλοφιλία είναι απότοκο μιας ανώμαλης (πρωκτικής) ερωτικής πράξης, κατά τη διάρκεια της κύησης. Συγκεκριμένα, είπε πως αν ο άντρας έρθει σε επαφή με την έγκυο γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όχι από την κανονική οδό αλλά από την πίσω και αν η γυναίκα αισθανθεί απόλαυση, τότε η «πληροφορία» αυτή της απόλαυσης περνάει στο έμβρυο, με αποτέλεσμα την ομοφυλοφιλία.




Παρόλο που έχουμε πολλά κενά και παρόλο που «γεννιούνται» πολλά ερωτήματα από αυτή την καθόλα επιστημονική εξήγηση που φανταζόμαστε πως προκύπτει από τους κόλπους της διεπιστημονικής ομάδας της εν λόγω Μητρόπολης, εντούτοις θα παραλείψουμε να τα θέσουμε σε αυτή τη φάση.

Τι άλλο έμεινε να ακούσουμε, πραγματικά…

Σε λίγο θα μας πουν ότι το φύλο καθορίζεται από εξωγενείς παράγοντες, όπως πχ η θερμοκρασία δωματίου ή η εξωτερική θερμοκρασία.

Για μισό λεπτό όμως… Μήπως αυτό όντως ισχύει;


turtle2.jpg


«Το φύλο των χελωνών εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Εάν μέσα στη φωλιά η θερμοκρασία είναι γύρω στους 29℃, τότε τα χελωνάκια θα βγουν τα μισά αρσενικά και τα μισά θηλυκά. Σε λίγο πιο ψηλές θερμοκρασίες η τάση θα είναι για περισσότερα θηλυκά. Εάν είναι κάτω από τους 29℃, θα βγουν περισσότερα αρσενικά. Η εξάρτηση του φύλου από την θερμοκρασία είναι χαρακτηριστικό ορισμένων ερπετών, αν και οι επιπτώσεις της θερμοκρασίας δεν είναι πάντα οι ίδιες, π.χ. στους κροκόδειλους, αντίθετα οι ψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τα αρσενικά και οι χαμηλές τα θηλυκά».

Όχι, αυτό δεν ειπώθηκε από κάποιον ρασοφόρο, αλλά από έναν επιστήμονα που γνωρίζει άψογα το αντικείμενό του. Ο λόγος για τη θαλάσσιο βιολόγο Μυρούλα Χατζηχριστοφόρου, η οποία μαζί με την ομάδα της (συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, Ανδρέα Δημητρόπουλου) υλοποιούν με επιτυχία το Πρόγραμμα για την Προστασία και Διατήρηση των Θαλάσσιων Χελωνών της Κύπρου. Ας μάθουμε και κάτι χρήσιμο.

Ναι λοιπόν, σε κάποιες περιπτώσεις το φύλο καθορίζεται από την εξωτερική θερμοκρασία. Εκτός κι αν δεν πείστηκες, και θέλεις και παπά να σου το πει…

Κι αφού αναφερόμαστε στις χελώνες, διάβασε παρακάτω κάτι ενδιαφέρον για τα υπέροχα αυτά πλάσματα και για το πώς μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να συνυπάρχουμε αρμονικά μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ