Ο Νικόλας Μεταξάς επέστρεψε στο νησί και έχει κάτι καλό να μας παρουσιάσει

Έχει επιστρέψει στην Κύπρο -μόνιμα πια- και ετοιμάζεται να παρουσιάσει στον Φέγγαρο το νέο electro pop project του μαζί με τους Ghstwrld.

Article featured image
Article featured image

Πού ζεις σήμερα; Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι κάπου μεταξύ Ατλάντας, Λονδίνου και ενός χωριού της Κύπρου;

Μετά από αρκετά χρόνια σε Αμερική και Αγγλία, αποφάσισα να επιστρέψω στη βάση μου, στην Κύπρο. Μου έλειψε η φύση, ο καλός καιρός, το καλό φαγητό και ο καθαρός αέρας. Οι μεγαλουπόλεις του εξωτερικού τείνουν να κουράζουν την ψυχή και το σώμα.

‘Αν πιάσεις την καθημερινότητά μου μπορεί να τη βρεις ανιαρή, από την άποψη ότι είμαι 100% συγκεντρωμένος πάνω στη μουσική’. Τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά που μιλήσαμε, εξακολουθείς να είσαι 100% συγκεντρωμένος πάνω στη μουσική;

Μπορώ να πω πως έχω πιο πολλή ηρεμία στη ζωή μου παρά πριν από τρία χρόνια. Έχω τη δίψα της μουσικής, αλλά έχω βρει χαρά και σε άλλα πράγματα, έξω από τη μουσική. Προσπαθώ να μην ξεχνώ να ζω. Είναι πολύ εύκολο να απομονώνεσαι μέσα στο στούντιο.

Πώς μπήκε η electro pop στη δική σου μουσική εξίσωση;

Πάντα γούσταρα την ηλεκτρονική μουσική. Αν κάποιος έβλεπε το Spotify μου δεν θα καταλάβαινε πως ξεκίνησα την καριέρα μου ως τραγουδιστής/τραγουδοποιός. Έψαχνα πάντα την ευκαιρία να γράψω top lines σε ωραία electro τραγούδια και επιτέλους πριν κάποια χρόνια έκανα την πρώτη μου σημαντική συνεργασία με τον Rasmus Faber, με τον οποίο γράψαμε το κομμάτι ‘Be Real’. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες κυκλοφορίες της Majestic Casual (δισκογραφική στο Βερολίνο).



Τι μπορείς να μας πεις για το καινούργιο σου project Metaxas x Ghstwrld, για μας δώσεις το στίγμα του τι κάνετε;

Με τα παιδιά, που σχηματίσαμε τους Ghsrwrld, είχαμε γνωριστεί στο πανεπιστήμιο πριν πολλά χρόνια. Τότε ξεκινήσαμε σαν Chroma και γράψαμε πέντε τραγούδια. Έπειτα από ένα break τριών χρόνων, ξαναβρεθήκαμε πέρσι στην Ατλάντα και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό. Νιώσαμε πιο ώριμοι μουσικά και νομίζω πως τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν (αρχίζοντας από τον Αύγουστο) θα πάνε πολύ καλά. Ο Kenny είναι απίστευτος παραγωγός και sonic manipulator, ενώ ο Walter έχει πιο μουσικό και μελωδικό αφτί και επίσης αναλαμβάνει τις μίξεις των τραγουδιών. Εγώ, τέλος, γράφω μελωδίες φωνής και κάνω συμπληρωματική παραγωγή, όσον αφορά την κατεύθυνση των τραγουδιών και τον ήχο.

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας;

Επιρροές πολλές. Zedd, Madeon, Moderat, Bonobo, Kiasmos.


fengaros.jpg
Φεστιβάλ Φέγγαρος


Τι ακριβώς θα παρουσιάσετε φέτος στον Φέγγαρο;

Στον Φέγγαρο θα παρουσιάσουμε παλιά δικά μου κομμάτια, καθώς και αρκετό νέο υλικό των Ghstwrld που θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Περίγραψέ μου με πέντε λέξεις πως θα είναι η φάση στον Κάτω Δρυ.

Θα περάσουμε πάρα πολύ καλά!



INFO

Παρ 2 Αυγ | Φεστιβάλ Φέγγαρος, Field Stage, 20.30. Πληρ. www.fengaros.com.



METAXAS x GHSTWRLD.PNG

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ