Αποκαλύφθηκε η αφίσα του 14oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Για ακόμα μία χρονιά έφτιαξαν ένα έργο τέχνης…

Article featured image
Article featured image

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού φέρνει και φέτος τον Αύγουστο μερικά από τα καλύτερα δημιουργικά ντοκιμαντέρ της φεστιβαλικής χρονιάς, στο κοινό της Κύπρου.

Η πρώτη... εικόνα που αποκαλύπτει το Φεστιβάλ είναι φυσικά η φετινή του αφίσα, μια δημιουργία που φιλοτέχνησε ο Αρτέμης Ψαθάς.

«Η καταγραφή και αποτύπωση γεγονότων και καταστάσεων, μιας οποιασδήποτε
πραγματικότητας - ό,τι ουσιαστικά συνιστά ένα ντοκιμαντέρ - δημιουργεί
την εντύπωση του ripple effect, το οποίο ξεκινά τόσο από τον ίδιο τον δημιουργό, όσο και από τον θεατή », αναφέρει ο σχεδιαστής.

14DocFest_final.png

«Οι γωνίες που ανοίγουν, σκοπό έχουν να αποδώσουν το πώς ο κάθε θεατής αντιλαμβάνεται αυτό που βλέπει και λειτουργούν σαν μια ερμηνεία του "ξεδιπλώματος" και της επεξεργασίας που κάνει ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Κάποιες απόψεις θα συγκλίνουν και κάπου θα αποκλίνουν δημιουργώντας έτσι τις γωνιές και σκιάσεις, αλλά και τις διαστρεβλώσεις σε κάποια σημεία.»

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2019, στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Το πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Πληροφορίες: Tηλέφωνο 99 517 910, e-mail: lemesosdocs@gmail.com, www.filmfestival.com.cy, instagram "@lemesosdocfest", και στο Facebook: “Lemesos International Documentary Festival”.

Χορηγοί Επικοινωνίας: City.com.cy

Στηρίζουν: CARDET, Ινστιτούτο Γκαίτε, Πρεσβεία Ολλανδίας, Πρεσβεία Αυστρίας, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, Media What

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro, Rolling Cinema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ