Κάτι (πολύ) όμορφο παίζει τη Δευτέρα στην Κακοπετριά

Αν σκεφτόσουν για εξόρμηση στα ορεινά και δεν ήξερες πού, σου έχουμε έναν καλό λόγο για να επιλέξεις την Κακοπετρία.

Article featured image
Article featured image


Όπως γράφαμε και σε πρόσφατό μας άρθρο, το καλοκαίρι μπορεί για τους περισσότερους να είναι συνυφασμένο με βουτιές στη θάλασσα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την καθαρή, χωρίς υγρασία, και δροσερή ατμόσφαιρα του βουνού, ειδικά τα βράδια.

Αν λοιπόν είσαι από τους τύπους που γουστάρουν τις απογευματινές ή βραδινές εκδρομές στα ορεινά της Κύπρου, γι’ αυτή τη Δευτέρα σου προτείνουμε την Κακοπετρία για έναν ακόμη λόγο. Εκτός από τις ομορφιές του γραφικού χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, μπορείς παράλληλα να απολαύσεις και την εξαιρετική παράσταση του «Μικρού Πρίγκιπα στα κυπριακά» σε απόδοση Ιάκωβου Χατζηπιερή, σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και ερμηνεία Γιάννη Μίνου.

Αν είσαι από τους λίγους που δεν έχεις απολαύσει ακόμη αυτό το μικρό αριστούργημα, δοσμένο στην κυπριακή διάλεκτο, τότε αυτή είναι μία εξαιρετική ευκαιρία. Βέβαια και να το έχεις δει ήδη, μια επανάληψη και δη σε ένα τέτοιο ξεχωριστό σκηνικό, όπως αυτό που θα στηθεί στο χωριό Κακοπετριά τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, είναι απαραίτητη.



67892053_10162201099530602_7243420047866068992_o.jpg




Πληροφορίες:

Το εμβληματικό έργο του Αντουάν ντε Σεντ- Εξιπερί που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση βασισμένη στην κυπριακή απόδοση του Ιάκωβου Χατζηπιερή, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.

Τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου, υπογράφει ο Αντρέας Νικολαΐδης. Ο ηθοποιός Γιάννης Μίνως ενσαρκώνει τον Μικρό Πρίγκιπα και όλους τους υπόλοιπους ρόλους του έργου, αναλαμβάνοντας να αφηγηθεί όλη την ιστορία με ευφάνταστα ευρήματα και αιφνίδιες εναλλαγές ρόλων.

Με ζωντανή μουσική και τραγούδι επί σκηνής, η παράσταση προσδοκεί να μεταφέρει τον θεατή σε ένα κόσμο μαγικό, γεμάτο γέλιο και συγκίνηση, που θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγαλύτερους θεατές να ξαναγίνουν παιδιά.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Ερμηνεία: Γιάννης Μίνως
Απόδοση κειμένου στην Κυπριακή: Ιάκωβος Χατζηπιερής
Θεατρική προσαρμογή κειμένου: Αντρέας Νικολαίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους

Δευτέρα, 12 Αυγούστου στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Κακοπετριάς στις 20:00

Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Πληροφορίες: 96363627

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ