Βίντεο με το χειρότερο σενάριο εξάπλωσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Μια πρόγνωση από το σύστημα IRIS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Article featured image
Article featured image



Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.


Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην προσομοίωση από το προγνωστικό μοντέλο δεν λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, παρέχεται έτσι το χειρότερο δυνατόν σενάριο για την βέλτιστη προετοιμασία των ομάδων πυρόσβεσης.

Επίσης, η πρόγνωση εξάπλωσης της πυρκαγιάς δε λαμβάνει υπόψιν της πρόσφατες καμένες περιοχές (π.χ. Κοντοδεσπότι Ευβοίας, πυρκαγιά 2018) λόγω μη ανανέωσης των γεωχωρικών βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση της καύσιμης ύλης στον Ελλαδικό χώρο.

Όπως αναφέρεται, το προγνωστικό σύστημα "IRIS" αναπτύχθηκε και λειτουργεί επιχειρησιακά στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ένα λάθος στην εκτίμηση έκρυβε ένα σπάνιο κόσμημα της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄

Article featured image

AI καμπάνια κατά των ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ πέτυχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα

Article featured image

Καταναλωτές στη Βρετανία αγόρασαν «αρνίσιο» κεμπάπ, αλλά αποδείχθηκε μυστήριο κρέας