Η Αναστασία είναι 81, είναι σέρφερ και ετοιμάζεται για τα ρεκόρ Γκίνες

Η γυναίκα-φαινόμενο που αθλείται σχεδόν κάθε μέρα, εδώ και 40 χρόνια, ενσαρκώνει τη χαρά της ζωής.

Article featured image
Article featured image

Η Αναστασία από την Κεφαλονιά, όπως συστήνεται η Αναστασία Γερολυμάτου, δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα.


Είναι δεινή αθλήτρια windsurf στα 81 της χρόνια και ανακοίνωσε ότι θα κάνει τον Διάπλου Κεφαλλονιάς-Κυλλήνης, μετά τις 20 Αυγούστου, απόστασης 18 ναυτικών μιλίων.

Η Αναστασία έφυγε σε μικρή ηλικία από το πατρικό σπίτι και τώρα μοιράζεται την ζωή της μεταξύ του αγαπημένου της νησιού και της Ελβετίας, όπου είναι η υπόλοιπη οικογένειά της. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την πτοούν, αντίθετα την ενδυναμώνουν. Χαιρετάει τους πάντες με ένα γλυκό χαμόγελο και έχει μια καλή κουβέντα για τον καθένα. Ζωντανεύει το βλέμμα της όταν μιλά για τη θάλασσα και τα πλάσματα που την κατοικούν, τα οποία συναντά όταν βγαίνει στα ανοιχτά και έχει μάθει να συμπλέει μαζί τους.Άφοβη και ατρόμητη, βγαίνει στη θάλασσα μέσα στα κύματα και νιώθει απέραντη ελευθερία πάνω στη σανίδα. Αγαπά με πάθος την θάλασσα και τη ζωή. Αθλείται σχεδόν καθημερινά εδώ και 40 χρόνια, ενώ τον Ιούλιο ήρθε στην Αθήνα για να βγάλει ταυτότητα αθλητή στα 81 της χρόνια, προκειμένου να κάνει τον Διάπλου. Η Αναστασία Γερολυμάτου έχει προταθεί για δύο βραβεία Γκίνες.

Στη συνάντηση που είχε το κανάλι Body in Balance μαζί της, τόνισε ότι προκειμένου να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα τόλμης και αποφαστικότητας στο πανελλήνιο, ιδιαίτερα στους νέους, θα αψηφήσει τους κινδύνους και θα σερφάρει στο Ιόνιο πέλαγος, για να το αναδείξει σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύντομα, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα και το συνδέει με την επιστροφή του Οδυσσέα στα πάτρια εδάφη.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη στο Body in Balance Gr.
Πηγή: WomanTOC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ