Ποιες οι πιθανότητες για βροχές τη Δευτέρα, σε κάθε περιοχή του νησιού

Θα «μυρίσει» φθινόπωρο λόγω ασταθούς αέριας μάζας που επηρεάζει την περιοχή.

Ποιες οι πιθανότητες για βροχές τη Δευτέρα, σε κάθε περιοχή του νησιού

Θα «μυρίσει» φθινόπωρο λόγω ασταθούς αέριας μάζας που επηρεάζει την περιοχή.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τις σχετικές κάρτες στο section Locations, στο Kitasweather, οι πιθανότητες για βροχή (για αύριο Δευτέρα) στο Παραλίμνι είναι 40%, στη Λεμεσό 40%, στη Λάρνακα 30%, στην Πάφο 40%, στο Τρόοδος 80% και στη Λευκωσία 60%.

Αναλυτικά η πρόγνωση, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου:

Αύριο, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται τοπικά να σημειωθούν λίγες ελαφρές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Αργότερα αναμένεται να σημειωθούν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε μερικές περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.



Φωτογραφία: Dominika Roseclay / Pexels

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ