Γιατί όλο και περισσότεροι (Κύπριοι) φοιτητές επιλέγουν να μείνουν εντός για σπουδές;

Καλό το εξωτερικό, αλλά σαν την Κύπρο «εν έσιει»!

Γιατί όλο και περισσότεροι (Κύπριοι) φοιτητές επιλέγουν να μείνουν εντός για σπουδές;

Καλό το εξωτερικό, αλλά σαν την Κύπρο «εν έσιει»!

Article featured image
Article featured image

Μια φράση ιδιαίτερα κλισέ και πολυφορεμένη, που ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι. Όταν στην εφηβεία καλείσαι να αποφασίσεις τι θα σπουδάσεις και είσαι μπερδεμένος, για τους περισσότερους το μοναδικό δεδομένο είναι πως θέλουν να φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό για να ζήσουν ανεξάρτητοι και μακριά από τα «γονικά κρικέλια».

Όντως, η φοιτητική ζωή μακριά από την πατρίδα μοιάζει ελκυστική και ενδιαφέρουσα και κακά τα ψέματα είναι. Παράλληλα, όμως, είναι και αρκετά δύσκολη πολλές φορές αφού εκτός από τις σπουδές σου καλείσαι να διαχειριστείς το δικό σου νοικοκυριό.

Να τρέχεις για όλες τις ανάγκες του σπιτιού, να πλένεις, να μαγειρεύεις, να ψωνίζεις, να καθαρίζεις και άλλες παρόμοιες αγγαρείες, που όπως και να το κάνουμε δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, ειδικά σε περιόδους εξεταστικής και εργασιών.


interiors working.jpg


Συχνά ακούς κόσμο να λέει «αν είχα την επιλογή να γυρίσω πίσω το χρόνο θα επέλεγα να σπουδάσω Κύπρο για να έχω το αυτοκίνητό μου για τις μετακινήσεις στην πόλη, τα τάπερ με το σπιτικό φαγητό της μαμάς, φρεσκοπλυμένα και φρεσκοσιδερωμένα ρούχα και γενικότερα μία έξτρα βοήθεια».

Κι αν ακόμη σε προβληματίζει για το αν ένας τίτλος σπουδών στα πάτρια εδάφη αντιστοιχεί σε παρόμοιους του εξωτερικού, μάθε πως τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια στην Κύπρο προσφέρουν ισάξιους και πολλές φορές ανώτερους τίτλους σπουδών -με διεθνή αναγνώριση- από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το Alexander College, το οποίο προσφέρει πέραν των 15 αναγνωρισμένων πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, εξηγεί στη CITY -με κάθε λεπτομέρεια- ποια είναι τα νέα δεδομένα στον κλάδο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στην Κύπρο, ποιες σπουδές είναι το next best thing για σίγουρη εργοδότηση, αλλά και γιατί η φοιτητική ζωή στην Κύπρο είναι -πλέον- εφάμιλλη αυτής του εξωτερικού.







Οι (νέοι) κλάδοι που έχουν ζήτηση

Η επιστήμη της Πληροφορικής και ο Σχεδιασμός Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών προσφέρει τη δυνατότητα στον απόφοιτο επίλυσης σύνθετων προβλημάτων σε βιομηχανίες όπως της ψυχαγωγίας, των επικοινωνιών, της μηχανικής, των επιχειρήσεων, της ιατρικής.

Η ζήτηση για υψηλής ποιότητας και δεξιοτήτων απόφοιτους Πληροφορικής είναι στα ύψη, για αυτό οι εργοδότες ανταμείβουν ανάλογα τους προσοντούχους για μια σπουδαία καριέρα. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έλαβε σημαντική και θετική αξιολόγηση από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας Σπουδών στην Ανώτερη Εκπαίδευση, διανοίγει τις προοπτικές ενασχόλησης με το αντικείμενο και προσφέρει την ευκαιρία στους λάτρεις των Υπολογιστών και των Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών να μετατρέψουν την μεγάλη τους αγάπη σε επιτυχημένη σταδιοδρομία, αποκτώντας το αντίστοιχο πτυχίο.


IMG_2434 2.jpg


Μεγάλη επιτυχία και ζήτηση διακρίνει το πρόγραμμα Νομικής, το οποίο ξεχωρίζει για την προσαρμογή του στα Κυπριακά δεδομένα λόγω της μάθησης του Αγγλικού συστήματος το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του Δικαίου της Απόδειξης. Οι απόφοιτοι των Βρετανικών πτυχίων του Alexander College αναγνωρίζονται και επιτυγχάνουν στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου ενώ εργάζονται στον σχετικό τομέα ή συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε σημαντικά τμήματα νομικής ανά τον κόσμο.

Το πρόγραμμα Σχεδιασμού στις Επιστήμες Γραφιστικής, Εσωτερικού Χώρου, Μόδας, Φωτογραφίας βασίζεται στην 30ετή εμπειρία του Alexander College στον τομέα παράγοντας σημαντικούς επαγγελματίες στον χώρο, ορισμένοι μάλιστα με διεθνή καριέρα. Έχει λάβει μόλις το 2019, εξαιρετική αξιολόγηση και πιστοποίηση από υψηλού επιπέδου διεθνείς αξιολογητές του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας Σπουδών στην Ανώτερη Εκπαίδευση προσελκύοντας φοιτητές με κλίσεις και ενδιαφέρον στον σχεδιασμό



ALEXANDER X1.jpg



Ευκαιρίες εργασίας στα πέριξ

Τα τελευταία χρόνια γίνονται στη Λάρνακα σημαντικά και σταθερά βήματα προόδου στον τουριστικό και επενδυτικό τομέα.

Το 2018 ήταν χρονιά ρεκόρ σε επισκέψεις τουριστών, ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, να κινηθεί το τουριστικό ρεύμα σε πιο ψηλά επίπεδα.

Την τελευταία πενταετία είχαμε αλματώδη τουριστική ανάπτυξη στη Λάρνακα. Οι αφίξεις διπλασιάστηκαν και η Λάρνακα πέτυχε να περάσει στην τρίτη θέση, ως προορισμός που προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες στην Κύπρο.

Έχουμε μια σειρά από επενδύσεις, όπως ξενοδοχεία, οικιστικές μονάδες, εστιατόρια, mall και γενικά υπάρχει ένας οργασμός επενδύσεων και ανάπτυξης που θα αποδώσει καρπούς στο άμεσο μέλλον. Η Λάρνακα είναι η πρώτη ανερχόμενη δύναμη σε ποσοστό ανόδου επισκέψεων και διαμονών στην Κύπρο, ανάμεσα σε όλες τις επαρχίες.


ALEXANDER I1.jpg



Η φοιτητική ζωή στην περιοχή

Το Alexander College Λάρνακας προσφέρεται για φοίτηση από όλη την Κύπρο αφού βρίσκεται στην είσοδο της Λάρνακας και αποτελεί κύριο σημείο στη συμβολή μεταξύ των κεντρικών αυτοκινητόδρομων για Λευκωσία, ελεύθερη Αμμόχωστο και Λεμεσό. Στην Πάφο, το κεντρικό κτίριο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, διευκολύνοντας έτσι την εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

Στην περιοχή γειτνιάζουν όλες οι βασικές υπηρεσίες (περιλαμβανομένου του Επαρχιακού Τμήματος του Υπουργείου Παιδείας), γυμναστήρια, καφεστιατόρια και πολλές ευκαιρίες διαμονής.

Οι φοιτητές στο Alexander College απολαμβάνουν την υπαίθρια καφετέρια στον ψηλότερο όροφο του υπερσύγχρονου κεντρικού κτιρίου, ενώ μπορούν να συμμετέχουν στους αθλητικούς και πολιτιστικού ομίλους της Φοιτητικής Ένωσης.

Παράλληλα, όσοι έχουν ειδικό ενδιαφέρον, έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στην Ερευνητική Επιτροπή Φοιτητών η οποία εμπλουτίζει στην πράξη τις γνώσεις και ικανότητες από τα πρώτα χρόνια της φοίτησης προετοιμάζοντας το μέλλον.



BUILDING Modified.jpg



Και μερικά ακόμα που ίσως δεν ξέρεις για το Alexander College

Για τρεις σχεδόν δεκαετίες, φιλοσοφία του Alexander College αποτελεί η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, σε πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κλάδους τους οποίους παρέχει στις κτηριακές του εγκαταστάσεις σε Λάρνακα και Πάφο.

Η συνεργασία του με το Αγγλικό Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University (CCCU) προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης διεθνώς αναγνωρισμένων πτυχίων και μεταπτυχιακών. Αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα των αποφοίτων του, που λειτουργεί ως προνόμιο επαγγελματικής κατάρτισης και επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας.


24068522_1504630956288485_4184265894351887236_o.jpg


Η ποιότητα των σπουδών διασφαλίζεται για όλους τους σπουδαστές και επιτυγχάνεται έχοντας ως βάση τα παρακάτω:

  • Τις σύγχρονες εγκαταστάσεις σε Λάρνακα και Πάφο, που παρέχουν όλα τα εφόδια, στούντιο ειδικά διαμορφωμένα για τα εργαστηριακά μαθήματα, αίθουσες διδασκαλίας, εφοδιασμένες με ψηφιακό εξοπλισμό, βιβλιοθήκη, καθώς και χώρους ψυχαγωγίας.
  • Τους άριστα καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές, που είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας.


ALEXANDER I1.jpg


Επιπλέον, όλα τα προγράμματα σπουδών ικανοποιούν τις ανάγκες της σύγχρονης και διεθνούς αγοράς και προσφέρουν πολυάριθμες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Πτυχιακά προγράμματα σπουδών:

  • Accounting, BSc
  • Business Administration & Finance, BSc
  • Business Management, BSc
  • Computer Science with Gaming Development, BSc
  • Fashion, BDes
  • Graphics, BDes
  • Hospitality Management, BSc
  • Interior, BDes
  • Law, LLB (Hons)
  • Photography, BDes

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών:

  • MBA with Specialisations in Management and Procurement
  • Level 6 Diploma Accounting and Finance
  • MBA Education Leadership and Management
  • MBA Healthcare Leadership and Management
  • MSc Tourism and Event Management


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ