Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την Κύπρο [από τη Μέση Ανατολή]

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή μας από τη Μέση Ανατολή, ανεβάζοντας σταδιακά τον υδράργυρο 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Η κορύφωση θα είναι το σαββατοκύριακο, όπου οι θερμοκρασίες θα φτάνουν τους 39 βαθμούς Κελσίου, με πιθανότητα μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως στην πόλη της Λευκωσίας.

Αναλυτικά το δελτίο του Kitasweather:

Την Παρασκευή, ο καιρός κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 34 στα παράλια και στους 24 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ