6 (κακές) συνήθειες που έχουμε στο μπάνιο και δεν το αντιλαμβανόμαστε

Πολλές από αυτές δε, είναι βλαβερές για την υγεία μας.

Article featured image
Article featured image


Για τους περισσότερους από εμάς οι στιγμές που περνάμε στο μπάνιο είναι σας ιεροτελεστία. Είναι, άλλωστε, εκείνες οι στιγμές που μπορούμε να μείνουμε εντελώς μόνοι μας, να σκεφτούμε, να χαλαρώσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό και το σώμα μας.

Ωστόσο πολλοί από εμάς κουβαλάμε μαζί μας στο μπάνιο, κάποιες παιδικές συνήθειες που μας έμαθαν από νωρίς οι δικοί μας και δεν τις έχουμε αποβάλει ακόμη. Συνήθειες οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία μας και μπορεί στο μέλλον να μας προκαλέσουν προβλήματα, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Ranker, αυτές είναι οι πιο κακές συνήθειες που ο περισσότερες κόσμος κάνει όσο βρίσκεται στο μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού.



Το πρωτότυπο κείμενο δημοσιεύτηκε στα https://mikropragmata.lifo.gr


Τα πόδια δεν καθαρίζονται με το σαπουνισμένο νερό που πέφτει από το σώμα σου

pasja1000-Pixabay.jpg
pasja1000/Pixabay

Πολλοί τείνουν να πιστεύουν πως δεν χρειάζεται να πλένουν τα πόδια τους στο μπάνιο, αφού αυτά καθαρίζονται από το σαπουνισμένο νερό που πέφτει από το υπόλοιπο τους σώμα καθώς κάνουν μπάνιο.

Ναι, όταν κάνεις μπάνιο τα πόδια σου βρέχονται και σαπουνισμένο νερό πέφτει πάνω τους, αλλά για να τα καθαρίσεις, πρέπει να τα τρίψεις κιόλας. Το νερό με το σαπούνι δεν αρκούν.





Ξεχνάς να αλλάξεις την πετσέτα του μπάνιου

MYuenS-pixabay.jpg
MYuenS/pixabay

Αν είσαι από αυτούς που περιμένεις να μυρίσει η πετσέτα που σκουπίζεσαι πριν την αλλάξεις, τότε να ξέρεις πως διαπράττεις έγκλημα κατά της υγείας σου. Τα βακτήρια κάνουν πάρτι στην υγρή σου πετσέτα και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς αυτήν την πετσέτα τα βακτήρια επιστρέφουν στο σώμα σου.





Κάνεις το μπάνιο χαμάμ και μένεις μέσα για ώρα

rgerber-pixabay.jpg
rgerber/pixabay

Οκ, σε όλους αρέσει ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο. Ωστόσο, αυτή η απολαυστική συνήθεια μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σου τα έλαια και να το κάνει ξερό και να ξεφλουδίζει. Για να αποζημιωθεί, το σώμα σου ενδέχεται να παράξει περισσότερα έλαια και να το δέρμα σου να γίνει λιπαρό. Δεν το θέλουμε αυτό.



Βγάζεις νύχια… στο τριχωτό της κεφαλής

man-washing-his-hair-in-shower.jpg

Πολλοί πιστεύουν πως με το να γρατζουνάνε το τριχωτό της κεφαλής τους όταν κάνουν μπάνιο προσφέρουν περισσότερη καθαριότητα. Στην ουσία αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι καλύτερο να σαπουνίσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα καλό σαμπουάν.


Κόψε το σφουγγάρι

1.jpg

Και πέταξέ το στα σκουπίδια. Αν η πετσέτα του μπάνιου αναπτύσσει βακτήρια από την υγρασία, το σφουγγάρι του μπάνιου είναι ο παράδεισός τους. Το σφουγγάρι, μάλιστα, είναι χειρότερο αφού έρχεται σε επαφή κατευθείαν με το βρώμικο σώμα και μαζεύει όλη τη βρωμιά σου. Άσε που απομακρύνει από το δέρμα σου τον προστατευτικό φλοιό.



Αφήνεις την οδοντόβουρτσα σου πολύ κοντά στην τουαλέτα

tdytoilet0927a.jpg

Κάθε φορά που πατάς το καζανάκι διάφορα σωματίδια από την τουαλέτα διασκορπίζονται σε ακτίνα έως και σχεδόν 2 μέτρων. Οπότε φαντάζεσαι το μπορεί αν συμβεί…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ