Οι αναγνώστες της CITY προτείνουν ονόματα για τον εξωπλανήτη που θα βαφτίσει η Κύπρος

Ποιο είναι το επικρατέστερο και ποιες οι άλλες, πολύ ενδιαφέρουσες, προτάσεις!

Οι αναγνώστες της CITY προτείνουν ονόματα για τον εξωπλανήτη που θα βαφτίσει η Κύπρος

Ποιο είναι το επικρατέστερο και ποιες οι άλλες, πολύ ενδιαφέρουσες, προτάσεις!

Article featured image
Article featured image

Χθες, έγινε γνωστό πως η Κύπρος σύντομα θα βαφτίσει τον δικό της εξωπλανήτη, με τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος, να προχωρά τις διαδικασίες σύντομα. Στη σημερινή Διάσκεψη Τύπου, μάλιστα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τυχόν διαστημικές απορίες, αλλά και το πώς θα κινηθεί ο οργανισμός για την επερχόμενη ονοματοδοσία του εξωπλανήτη και ίσως ενός αστεριού.

Η CITY θέλοντας να προσφέρει μία διαδικτυακή χείρα βοηθείας, ζήτησε από τους αναγνώστες της να στείλουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με το όνομα του εξωπλανήτη και αυτοί το έκαναν.

Ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα ήταν το «bananaland» ή «banaplanet» και το «souvlaland», έπαιξε φυσικά και το «souvlakiland», όπως και το «sieftaland».

Πολλοί ήταν δε και αυτοί που πρότειναν ονόματα με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το συμπαθές τετράποδο τον γάιδαρο, αλλά τα θεωρούμε ως χιούμορ.

Υπήρξαν, ωστόσο, και προτάσεις που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον όπως «Aes Cyprium», Μεθάρνη, Άρτεμις, Aurore, Δεσμώτης εκ του δεσμεύομαι, Αγρινό και Abrahas.

Σήμερα, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος CSEO Γιώργος Δανός θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα γίνει και θα αφορά στην εκστρατεία που θα ξεκινήσει στην Κύπρο όπου ο κόσμος θα έχει την μοναδική ευκαιρία να επιλέξει το όνομα που θα δοθεί σε έναν εξωπλανήτη ή ακόμη και ένα άστρο.

Ο κ. Δανός αναμένεται να αναλύσει το σκεπτικό πίσω από αυτό το εγχείρημα, το χρονοδιάγραμμα της εκστρατείας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον εξωπλανήτη της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι το προνόμιο να επιλέξει η Κύπρος όνομα για έναν εξωπλανήτη πηγάζει από το καθεστώς μέλους που έλαβε ο CSEO, ο οποίος κατέστη επίσημο εθνικό μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (ΔΑΕ) πριν ένα χρόνο, εντάσσοντας έτσι την Κύπρο σε έναν οργανισμό που μετρά ήδη ένα αιώνα ζωής και είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος επαγγελματικός οργανισμός στον κόσμο για τους αστρονόμους.

Ως μέρος των πολλαπλών δράσεων και ευκαιριών που ανοίγουν για τη χώρα μας μέσω αυτής της ένταξης, η Κύπρος θα έχει την τιμή να επιλέξει το όνομα που θα δοθεί σε έναν από τους χιλιάδες εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.

Η CITY πάντως και οι αναγνώστες της, έκαναν το καθήκον τους!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ