6 επίδοξοι shoppers διηγούνται τις πιο τραγελαφικές ιστορίες online αγορών (τους)

Η εκπτωτική περίοδος βρίσκεται στο απόγειο, και εννοείται πως τη σημερινή εποχή το online shopping αποτελεί την πλέον αγαπημένη μέθοδο αγορών.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή ένα «άκυρο», «δυσάρεστο» περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σε συνάδελφο, κάναμε ένα γκάλοπ και ρωτήσαμε επίδοξους online shoppers να μας περιγράψουν -με πάσα λεπτομέρεια- μια online αγορά τους που πήγε... πολύ λάθος!

Είδα online ένα headset για μουσική σε μια ιστοσελίδα που δεν είχα ξαναδεί, αλλά επειδή ήταν κάτι που χρειαζόμουν για το γραφείο και ήταν πολύ καλό deal, αποφάσισα να το παραγγείλω. Από €40 που ήταν η αρχική του τιμή, το είχε προσφορά €5. Το headset ήρθε αλλά αν το πιστεύεις δεν εφάρμοζε καλά στα αυτιά μου – οκ είμαι λίγο φκιακουρής! Δεν ασχολήθηκα όμως περαιτέρω με το θέμα, επειδή η τιμή του ήταν πολύ χαμηλή, θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος να μπω στη διαδικασία.

Κωνσταντίνος, 28


f5a9f6a6e1491b353ff83603aa10611d.jpg



Ήμουν καλεσμένη σε ένα γάμο και παράγγειλα ένα τέλειο φόρεμα που είδα online, αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Το φόρεμα ήρθε κανονικά αλλά πραγματικά ήταν όπως την σακούλα σκουπιδιών. Η χειρότερη ποιότητα που είδα ποτέ, καμία σχέση με τις φωτογραφίες που είχε το online κατάστημα. Εννοείται το έστειλα πίσω, και φόρεσα τελικά κάτι που ήδη είχα γιατί δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να ψάξω για κάτι καινούργιο.

Μαρίλια, 36



Παρήγγειλα μια τσάντα από δερματίνη σε στυλ χαρτοφύλακα για τη δουλειά. Όταν την παρέλαβα μύριζε πάρα μα πάρα πολύ άσχημα! Μάλλον ήταν πολύ κακής ποιότητας δερματίνη! Έστειλα mail για να τον επιστρέψω πίσω, αλλά ο πωλητής επέμενε ότι εγώ έφταιγα, ότι κάτι έβαλα μέσα και κράτησε την μυρωδιά. Εν τω μεταξύ δεν την χρησιμοποίησα ποτέ ήταν καθαρά θέμα του υλικού! Τελικά πήγε εκεί που όντως ανήκει: στον κάλαθο αχρήστων!

Χριστόφορος, 29



doro.jpg



Υπήρχε μια συγκεκριμένη παλέτα με σκιές γνωστού brand, την οποία έψαχνα διακαώς. Ήταν sold out παντού για σχεδόν 1 χρόνο! Όταν μετά από πολλούς μήνες τη βρήκα τελικά online, εννοείται την παρήγγειλα και ήμουν κατενθουσιασμένη! Όταν ήρθε η πολυπόθητη παλέτα, τα χρώματα ήταν άλλα ντ’ άλλων, καμία σχέση με αυτά της φωτογραφίας. Έζησα το απόλυτο δράμα της beauty junkie!

Χριστίνα, 19


Πέρσι ήταν ο γάμος μου, και αποφάσισα ότι δεν ήθελα να φορέσω το παραδοσιακό νυφικό – ήθελα ένα απλό άσπρο φόρεμα. Μετά από πολύ ψάξιμο στην Κύπρο, και αφού συνειδητοποίησα ότι δεν έβρισκα αυτό που είχα στο μυαλό μου, αποφάσισα να κοιτάξω online, αφού οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες! Επιτέλους βρήκα αυτό που έψαχνα, και αφού μετρήθηκα για να είμαι σίγουρη για το μέγεθος, το παρήγγειλα! Περνούσε όμως ο καιρός και το φόρεμα δεν έλεγε να φτάσει. Αγχώθηκα πάρα πολύ ότι δεν θα είχα φόρεμα να φορέσω στον ίδιο μου τον γάμο, και έκανα μεγάλο πρόβλημα στο κατάστημα. Μετά από μια τεράστια συνομιλία, συμφώνησαν τελικά να μου το στείλουν ξανά. Όταν έλαβα το 2ο φόρεμα και το δοκίμασα, δεν ήταν όπως το φανταζόμουν! Δεν μου ταίριαζε καθόλου! Τόση ταλαιπωρία για το τίποτα! Εννοείται ότι το έστειλα πίσω, πήρα τα χρήματα μου πίσω και τελικά παράγγειλα από αλλού.

Κούλλα, 33


paraggelia.jpg



Παρήγγειλα διαδικτυακά μια καρέκλα και τελικά παρέλαβα ένα μικροσκοπικό κουτάκι. Το ανοίγω και τι να δω; Η καρέκλα ήταν μινιατούρα και χωρούσε άνετα στην παλάμη του χεριού μου! Πάντως γέλασα με την ψυχή μου!

Δημήτρης, 42



Αυτά, και άλλα πολλά… απρόοπτα μπορούν να συμβούν όταν δεν έχεις την ευκαιρία να δεις και να εξετάσεις ένα προϊόν από κοντά! Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό ένα ενιαίο καθορισμένο πλαίσιο για τα δικαιώματα των καταναλωτών σε όλα τα κράτη – μέλη.

VISUAL OF THE CAMPAIGN.jpg

Αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζει το DG Just μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης ‘ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ’ (#YourEURight) για τα δικαιώματα των καταναλωτών, έτσι ώστε να παίρνουν ενημερωμένες αποφάσεις για τις αγορές τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν οποιαδήποτε αγορά από ευρωπαϊκό διαδικτυακό κατάστημα εντός 14 ημερών και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, χωρίς να πρέπει να διευκρινίσουν το λόγο.

Το δικαίωμα αυτό ισχύει για όλες τις αγορές που δεν έχουν να κάνουν με αναλώσιμα, σφραγισμένα προϊόντα ήχου ή εικόνας, ηλεκτρονικό ψηφιακό περιεχόμενο και εξατομικευμένα προϊόντα.

Μάθε περισσότερα για τα δικαιώματα σου εδώ. Έχεις δίκιο! #yourEUright

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ