Ο πρόεδρος της Βραζιλίας σταματά να γράφει με στυλό μάρκας Bic

Και ο λόγος είναι το ίδιο αστείος όσο και η απόφασή του.

Article featured image
Article featured image

Με τον Αμαζόνιο να εξακολουθεί να φλέγεται και να καταστρέφεται, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας έχει στο μυαλό του ένα πράγμα, να συνεχίσει την κόντρα με την Γαλλία.

Σε μία πρόσφατη απόφασή του, μείζονος σημασίας, ενημέρωσε τα Μέσα πως εφεξής σταματάει να χρησιμοποιεί στυλό μάρκας Bic, τα οποία είναι γαλλικής προελεύσεως.

Μέχρι σήμερα ο Μπολσονάρο υπέγραφε τα επίσημα έγγραφα με αυτά τα οικονομικά στυλό που συχνά επιδείκνυε στις τηλεοπτικές κάμερες ως σύμβολο του ταπεινού προεδρικού του βίου. «Ένα στυλό (της βραζιλιάνικης μάρκας) Compactor, στη θέση του Bic θα εξυπηρετεί το ίδιο», είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια. Την προηγουμένη, ο Μπολσονάρου είχε γράψει στο Facebook «τώρα θα είναι το Compactor, γιατί η Bic είναι γαλλική μάρκα».

Εκπρόσωπος της προεδρίας, τον οποίο ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο για το αν οι προεδρικές δηλώσεις έπρεπε να ληφθούν στα σοβαρά ή αν επρόκειτο για ευφυολόγημα, απάντησε ότι δεν θέλει να σχολιάσει.

Περίπου το 95% των στυλό που πωλούνται στη Βραζιλία από την Bic κατασκευάζονται στο Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, μια από τις εννέα πολιτείες στις οποίες εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Ο όμιλος απασχολεί χίλιους εργαζόμενους στα εργοστάσιά του στο Μανάους και το Ρίο ντε Ζανέιρο. Η Bic δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπολσονάρου αλλά επισήμανε ότι το γεγονός πως αναγνωρίζεται ως ένα δημοκρατικό εμπορικό σήμα, την κολακεύει.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που σαρώνουν την περιοχή του Αμαζονίου έχουν προκαλέσει εδώ και μια εβδομάδα την ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ της Βραζιλίας και της Γαλλίας.

Για τρίτη συνεχή μέρα, την περασμένη Παρασκευή, ο Μπολσονάρου ζήτησε από τον ομόλογό του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι είναι ανοικτό το θέμα της κυριαρχίας επί της Αμαζονίας, το 60% της οποίας βρίσκεται σε βραζιλιάνικο έδαφος.

Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ