18 χρόνια από τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο [28 Μεγάλες Εικόνες]

Τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη καταλαμβάνονται από αεροπειρατές, με δύο εξ αυτών να προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ένα στο Πεντάγωνο ενώ το τέταρτο συνετρίβη τελικά σε ανοιχτό χώρο.

Article featured image
Article featured image

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001 όταν όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε συγκλονισμένη την «κατάρρευση» του ατρόμητου και απόρθητου (μέχρι εκείνη τη στιγμή) φρουρίου των ΗΠΑ.

Οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες. Πέραν των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως σήμερα, αποτελώντας κομβικό σημείο στην παγκόσμια ιστορία αφού προκάλεσε πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και την πολιτική ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

18 χρόνια μετά, και οι εικόνες από εκείνη την ημέρα εξακολουθούν να συγκλονίζουν. Άνθρωποι να πηδούν από τα κτήρια για να σωθούν, μεταλλικοί ουρανοξύστες να καταρρέουν σαν χαρτόκουτα και μια υπερδύναμη παραδομένη στο έλεος των τρομοκρατών.

 



Φωτογραφία: David Surowiecki 

 

 

 

 

 



Φωτογραφία: Bill Farrington


 

 



 

 



Φωτογραφία: Gulnara Samoilova

 

 

 



Φωτογραφία: Bolivar Arellano

 

 



 

 



Φωτογραφία: Mario Tama


 

 



Φωτογραφία: Peter Morgan


 

 



Φωτογραφία: Ryan Remiorz


 

 



Φωτογραφία: Russell Boyce


 

 



Φωτογραφία: Suzanne Plunkett


 

 



 



 

 



Φωτογραφία: Jonathan Torgovniklierty


 

 



 





 

 

 



 

 

 



 

 



Φωτογραφία: Thomas E. Franklin


 

 

 

 

 

 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ