16χρονος Ελληνοκύπριος υποστέλλει τουρκική σημαία από σχολείο στο κατεχόμενο χωριό Λύση

Τι ακριβώς συνέβη και πώς σχολιάστηκε από μερίδα τ/κ Μέσων η πράξη του 16χρονου.

Article featured image
Article featured image

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, τα ελληνοκυπριακά Μέσα έγραφαν για την επιστροφή των Λυσιωτών -έπειτα από 45 χρόνια- στην εκκλησία του χωριού τους, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά μετά την Εισβολή, για να τελέσουν θεία λειτουργία για τη γενέθλιο ημέρα της Παναγίας.

Κάπου ανάμεσα στο κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης που επικρατούσε, ένας 16χρονος βρέθηκε σε σχολείο του χωριού κατεβάζοντας την τουρκική σημαία από τον ιστό.

Ο 16χρονος Ελληνοκύπριος μπήκε στο προαύλιο σχολείου και κατέβασε την τουρκική σημαία, με το σκηνικό να καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στο σημείο.




Το βίντεο δημοσίευσε το Sigmalive



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Αλήθεια, μπήκε επίσης σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε τη φωτογραφία του ιστορικού Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος ανακήρυξε την ίδρυση του ψευδοκράτους -ή «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όπως το αποκαλούν.

Ο Δήμαρχος της Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε: «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον ανθρώπων στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Σε επικοινωνία που είχαμε με Τουρκοκύπριο Δημοσιογράφο, ανέφερε στη CITY πως το γεγονός σχολιάστηκε κυρίως από κάποια ακραία εθνικιστικά Μέσα των κατεχομένων, με σχόλια όπως «οι Ελληνοκύπριοι δεν άλλαξαν μυαλά» ή «οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τα ίδια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ