Η αμήχανη στιγμή που ένα μονοθέσιο τύπου F1 προσπερνά αυτοκίνητα... σε αυτοκινητόδρομο

Ένας τύπος στην Τσεχία... την είδε κάπως περίεργα.

Article featured image
Article featured image

Φορώντας μέχρι και κράνος, ο εκκολαπτόμενος Λούις Χάμιλτον οδηγούσε το αγωνιστικό του αυτοκίνητο τύπου Formula 1, σε αυτοκινητόδρομο στην Τσεχία.

Διερχόμενος οδηγός τον βιντεοσκόπησε τη στιγμή που επιταχύνει για να τον προσπεράσει.

Το κόκκινο μονοθέσιο, που μοιάζει καταπληκτικά σε Ferrari, εθεάθη στον αυτοκινητόδρομο D4, στο Πρίμπραμ της Τσεχίας, με τον αριθμό «7» στην πίσω πτέρυγα και τα λογότυπα της Formula 1, αλλά και των χορηγών!

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι, μετά την προσπέραση, ένα άλλο κόκκινο, σπορ αυτοκίνητο έρχεται και «κολλάει» πίσω από το μονοθέσιο!

Όπως είναι λογικό, οι Αρχές στην Τσεχία αναζητούν τον οδηγό του μονοθέσιου, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Και κυρίως, θέλουν να εξακριβώσουν ότι έχει άδεια για να οδηγεί μονοθέσιο, καθώς τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula 1 είναι σχεδιασμένα κατά παραγγελία για τον οδηγό τους και δεν μπορούν να οδηγηθούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους χωρίς ουσιαστικές τροποποιήσεις. Για να είναι νόμιμα, για παράδειγμα, χρειάζονται αλλαγές στην απόστασή τους από το έδαφος, στους καθρέφτες, στις αναρτήσεις και στα φώτα. Επίσης, ο οδηγός τους πρέπει να αλλάζει λάστιχα κάθε 20 μίλια, ανάλογα και με τις συνθήκες του δρόμου, ενώ απαιτείται νέος κινητήρας για κάθε πέντε ώρες συνεχούς οδήγησης!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ