Πότε αναμένεται το πόρισμα για τις παραλείψεις στην υπόθεση Μεταξά

Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την εξιχνίαση της υπόθεσης του κατά συρροήν δολοφόνου Νίκου Μεταξά και ακόμη βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος για απόδοση ευθυνών.

Article featured image
Article featured image

Τέλη Ιουλίου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωνε πως σύντομα αναμένεται το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ούτως ώστε να διαφανούν οι παραλείψεις και οι αδυναμίες στον χειρισμό της πολύκροτης υπόθεσης από το Σώμα.

Ενάμιση μήνα μετά, η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η CITY επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό της Ανεξάρτητης Αρχής, σε μία προσπάθεια να μάθουμε εάν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στις έρευνες, ή αν τυχόν έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Λειτουργός, ακόμη δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα από την έρευνα, καθώς οι εξετάσεις και οι ανακρίσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Όπως διευκρινίζει στη CITY ο λειτουργός, πριν την ολοκλήρωση των ερευνών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο πόρισμα, ωστόσο σκοπός της Ανεξάρτητης Αρχής είναι να τελειώσει η εξέταση το συντομότερο δυνατόν. Παρόλα αυτά, συνεχίζει, συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία από το ερευνητικό υλικό, γεγονός που παρατείνει τις έρευνες και καθυστερεί την εξαγωγή του πορίσματος.

Πάντως, ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε δηλώσεις του στις 30 Ιουλίου, σε όλους όσοι συμμετείχαν στις έρευνες και εξετάσεις για την εξιχνίαση των εγκλημάτων που διέπραξε ο κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς είναι κάτι που το οφείλουν στη μνήμη των θυμάτων και των συγγενών τους.



Από την πλευρά μας, πάντως, θα επιμείνουμε για την έκβαση της έρευνας, επικοινωνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ