Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

(Ανά)παραγωγική ημέρα για τους πυροσβέστες!

Article featured image
Article featured image

Ένα ασυνήθιστο ατύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης στην πόλη Γκιπσλαντ της Αυστραλίας, όταν πυργκαγιά που ξέσπασε στο εργαστήρι Yarram Herd Services, προκάλεσε έκρηξη σε 100 κρυογονικούς κυλίνδρους γεμάτους με σπέρμα ταύρων.

Οι έντονες εκρήξεις ξύπνησαν τους γείτονες της εγκατάστασης, γύρω στις 3 πμ τοπική ώρα. Οι υπάλληλοι ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία χρειάστηκε 40 πυροσβέστες σε διάστημα 2 ωρών για να σβηστεί.


Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Γκίπσλαντ, Chris Loeschenkohl, δήλωσε στο ABC ότι η θερμότητα από τη φωτιά έκανε τους κρυογονικούς κυλίνδρους αποθήκευσης σπέρματος να πιεστούν και, τελικά, να εκραγούν. Πυροσβέστες, είπαν ότι αρχικά λειτούργησαν αμυντικά όταν μπήκαν μέσα, ώστε να προστατευθούν από ιπτάμενα αντικείμενα. «Το υγρό μέσα στους κυλίνδρους «φούσκουνε» γρήγορα και ουσιαστικά τα καπάκια των κρυογονικών κυλίνδρων έβγαιναν από την κορυφή και βλήματα πετάγονταν από το κτίριο», είπε.

Η φωτιά ήρθε, μάλιστα, σε μια άσχημη στιγμή για την εποχή της τεχνητής σπερματέγχυσης. Αυτή τη χρονική περίοδο θα υπήρχαν σημαντικές ποσότητες σπέρματος μέσα στα δοχεία, τα οποία ανήκαν σε τοπικούς αγρότες. Η έκρηξη αυτή δε, ακολουθεί μια εξουθενωτική ξηρασία που κόστισε στους αγρότες της Γκίπσλαντ το 70% των εισοδημάτων τους, με βάση κάποιες εκτιμήσεις.

Για 20 χρόνια, η Yarram Herd Services παρέχει μια σειρά υπηρεσιών, όπως η τεχνητή σπερματέγχυση, η αφαίρεση κεράτων μοσχαριού, τεστ εγκυμοσύνης με υπέρηχο για τους κτηνοτρόφους βοοειδών και γαλακτοπαραγωγής στη Βικτόρια της Αυστραλίας, καθώς και σπέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ