«Εθύμωσε που της είπα ότι επάρκαρε πάνω στη ράμπα»

Την προηγούμενη βδομάδα ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του, αφού αναγκάστηκε να κατεβεί με το αναπηρικό τροχοκάθισμά του στον δρόμο, με αποτέλεσμα να κτυπηθεί θανάσιμα.

Article featured image
Article featured image

troxokathisma.jpg


Με μια βόλτα στους δρόμους, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πόσο τραγική είναι η κατάσταση. Αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, σε διαβάσεις, σε ράμπες. Αυτοκίνητα παντού.

«Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ, η κοινωνία είναι που μου δημιουργεί το πρόβλημα», μας είχε πει στο πλαίσιο ενός παλιού ρεπορτάζ ένας τυφλός συμπολίτης μας. Περπατήσαμε το τετράγωνο γύρω από το σπίτι του, και με έκπληξή μας συνειδητοποιήσαμε πως σε όλα σχεδόν τα πεζοδρόμια υπήρχαν αυτοκίνητα παρκαρισμένα.

Είναι δυνατόν, ενώ γνωρίζεις ότι δύο σπίτια παραπέρα διαμένει ένας άνθρωπος τυφλός, ο οποίος καθημερινά περπατά με το μπαστούνι του για να πάει στο καφενείο της γειτονιάς, να τον αγνοείς και να επιμένεις να παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο;

Είναι ή δεν είναι αυτό βλακεία;

Η κοινωνία, λοιπόν, είναι που δημιουργεί το πρόβλημα στα ΑμεΑ, αυτό πρέπει να θυμάσαι! Εγώ, εσύ, και ο κάθε άλλος αμπάλατος που απερίσκεπτα και απροκάλυπτα αφήνουμε το αυτοκίνητο όπου μας βολεύει.

Εγώ, εσύ και η κυράτσα που έκλεισε τη ράμπα με το super jeep της στη Λεμεσό, θυμώνοντας μάλιστα όταν η κυρία Νίκη Κανιά της υπέδειξε ότι πάρκαρε πάνω σε ράμπα και πάνω σε κίτρινη γραμμή.

«Έχω δικαίωμά να ζήσω αυτόνομα και με ασφάλεια σε τούτη την πόλη...», αναφέρει στο ποστ της η κυρία Κανιά και αυτό το απλό και αυτονόητο πράγμα πρέπει να έχουμε στο λειψό μας μυαλουδάκι μας πριν κατεβούμε από το αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ