«Μικρός έπαιζα με δεινόσαυρους και αυτοκινητάκια. Παρόλα αυτά είμαι ομοφυλόφιλος»

Η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ για τη σεξιστική λίστα νηπιαγωγείου που έγινε viral στα social media.

Article featured image
Article featured image

Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία λίστα από νηπιαγωγείο στην Ελλάδα, η οποία δόθηκε στους γονείς και αναγράφει όλα όσα χρειάζεται να έχουν μαζί τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Ανάμεσα σε χαρτί Α4 και διαφάνιες, η λίστα αναφέρει πως τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους και 1 παιχνίδι τους. Πιο συγκεκριμένα, τα αγόρια μπορούν να έχουν μαζί τους όποιο παιχνίδι επιθυμούν, ενώ παράλληλα διευκρινίζει πως παιχνίδια όπως σετ κουζίνας, πλαστικά φρούτα ή μικρά ζωάκια, μπορούν να φέρουν μόνο τα κορίτσια.


70353628_10157354627908567_4565123139805118464_n.jpg



Ο σεξιστικός αυτός διαχωρισμός που προβάλλει έντονα στερεότυπα παλαιού τύπου, σχολιάστηκε έντονα στα social media, χαρακτηρίζοντας τον, ως ανεπίτρεπτο.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, με μία ανάρτησή του, σχολιάζει τη λίστα βάσει της δικής του εμπειρίας:

«Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί - όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να 'ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια - έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης. ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ