Ο Μάρκος διέσωσε έναν σκύλο στη Λεμεσό, μέσα από λάκκο βάθους 8 μέτρων

Η ιστορία πίσω από τη viral φωτογραφία του Σαββατοκύριακου.

Article featured image
Article featured image

Το περασμένο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, καθώς πολίτες κυνηγούσαν σε περιοχή κοντά στη Μονάδα Αφαλάτωσης στη Λεμεσό, ένα από τα σκυλιά τους έπεσε σε λάκκο βάθους 8 μέτρων.

Αμέσως κάλεσαν την Πυροσβεστική, μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο για τη διάσωση. 7 άτομα έστησαν αμέσως επιχείρηση διάσωσης, κατεβάζοντας στον διαμέτρου 80 εκατοστών λάκκο τον πυροσβέστη Μάρκο Σοφοκλέους.


markos 2.jpg


Μιλώντας σήμερα με τον ίδιο τον πυροσβέστη των Βρετανικών Βάσεων, ο ίδιος ο Μάρκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αντιδράσεις του σκύλου κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

«Από την πρώτη στιγμή που έπεσε, ο ιδιοκτήτης του του μιλούσε προσπαθώντας να τον καθησυχάσει. Επίσης, κατεβαίνοντας του μιλούσα κι εγώ, φωνάζοντάς του ‘έρχομαι λεβέντη μου, είμαι κοντά σου’. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω πως ήταν το βλέμμα του βλέποντάς με να κατεβαίνω. Ήταν σαν να μου έλεγε ‘έρχεσαι’. Ανεβάζοντάς τον έτρεμε συνεχώς, λόγω του σοκ που υπέστη».


markos 3.jpg


Σύμφωνα με τον Μάρκο, μέσα στον λάκκο υπήρχε νερό, του οποίου ευτυχώς η στάθμη δεν υπέρβαινε τα 30-40 εκατοστά. Πλην όμως υπήρχε μεγάλη δυσωδία, λόγω του ότι τα νερά ήταν στάσιμα.


markos 4.png


Η διάσωση να πούμε πως έγινε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής. Ο ίδιος ο Μάρκος αναφέρεται στην ομαδική δουλειά που έγινε και στη μεγάλη συνεισφορά των συναδέλφων του. «Εγώ δεν έκανα κάτι. Ναι μεν κατέβηκα, αλλά οι άλλοι είναι που έκαναν τη δουλειά», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Εν κατακλείδι να πούμε πως ο σκύλος είναι καλά στην υγεία του, παρά τα 15-20 εφιαλτικά λεπτά που έζησε στον 8 μέτρων λάκκο. Να πούμε επίσης πως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Μάρκος Σοφοκλέους, σε διάφορα σημεία που επιχειρούν κατά καιρούς, είτε για πυρκαγιές είτε για άλλους λόγους, υπάρχουν τέτοιοι λάκκοι-παγίδες, που κανείς δεν γνωρίζει τι εξυπηρετούν, οπότε καλό είναι οι κυνηγοί να έχουν τα μάτια τους 14.


markos 1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ