«Επικίνδυνες μόδες η γιόγκα και η γυμναστική πιλάτες»

Η μητρόπολη Αργολίδας «αντιγράφει» με επιτυχία τον δικό μας Μητροπολίτη Μόρφου.

Article featured image
Article featured image


Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, ο τροχός γυρίζει και τα κάτω έρχονται πάνω. Εκεί που τόσα χρόνια η Μεγαλόνησος αντέγραφε με επιτυχία όλα τα κακώς κείμενα της μητέρας Ελλάδας, ήρθε η στιγμή η κόρη να ξεπεράσει την μητέρα, με την δεύτερη να μας αντιγράφει.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Μητρόπολη Αργολίδας υποστηρίζοντας πως η γιόγκα, το πιλάτες, ο διαλογισμός και οι λοιπές εναλλακτικές πρακτικές είναι «επικίνδυνες μόδες».

Μάλιστα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων «για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας και του ατόμου» και την Κοινωφελή Επιχείρηση Άργους – Μυκηνών, η μητρόπολη διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή ενημερωτική εκδήλωση, στην αίθουσα Τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», όπου, όπως διαβάζει κανείς στην αφίσα, θα μιλήσουν ένας εκπαιδευτικός, ένας προγραμματιστής και μία βιοπαθολόγος.


1549246_mitropoli-giogkes-pilates-1.jpg

1549244_giogka-pilates-epikindines-modes.png.jpg


Το LiFO.gr επικοινώνησε με τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων για την εκδήλωση. «Εσείς προσωπικά έχετε την εικόνα ότι η γιόγκα είναι αμιγώς γυμναστική;» μας λέει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Μηλιώνης. «Όταν λέμε απειλή, μιλάμε για έναν πολιτισμό που διεισδύει και αλλοιώνει έναν άλλον πολιτισμό (...) Κατά τις έρευνές μας, είναι ένα θέμα που ξεκίνησε από τον 19ο αιώνα στο Σικάγο και, σιγά σιγά, μία πρακτική θρησκευτικού τύπου των Ινδών, έφτασε να «πολιτογραφηθει» στη Δύση ως γυμναστική». Κατά τον ίδιο, και ο ιδρυτής των Πιλάτες, Joseph Hubertus Pilates, ήταν θιασώτης της γιόγκα και «είχε μία κοσμοαντίληψη παρόμοια με αυτή του ινδουισμού. «Όσες δασκάλες κάνουν ‘σωστά’ πιλάτες» είναι κατά τον ίδιο «νεο-εποχίτισσες» που, όταν εντοπίσουν κάποιον που να του αρέσουν οι πιλάτες τον εισάγουν σταδιακά και στην γιόγκα, λέει ο πρώην εκπαιδευτικός. Αν διαδοθούν οι πρακτικές του Σατυανάντα «την έχουμε άσχημα», καταλήγει το μέλος του ΔΣ.

Η μητρόπολη Αργολίδας δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ