«Απόψε θα σας μιλήσω για την υπόθεση της Επίφανι Γκούντμαν. Μίας πόρνης…»

Θυμάστε το 2012 που το Υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες γυναικών που είχαν τον ιό του AIDS για το καλό της δημόσιας υγείας;

Article featured image
Article featured image

«Απόψε, λοιπόν, θα σας μιλήσω για την υπόθεση της Επίφανι Γκούντμαν. Είναι η Νιγηριανή πόρνη που αυτοκτόνησε το 2012 στην Αθήνα. Δέκα μέρες πριν βγάλανε τη φωτογραφία της στην δημοσιότητα για να μας ενημερώσουν πως έχει τον ιό του AIDS... Για λόγους Δημόσιας Υγείας... Δέκα μέρες μετά αυτοκτόνησε στο Κατάστημα Προσωρινής Κράτησης. Φυλακή είναι – αλλά έτσι το λένε επίσημα: Κατάστημα.

Είχε γίνει μεγάλος σαματάς τότε. Το θυμάστε, σωστά; Το Υπουργείο είχε δώσει στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες με τις πόρνες που είχαν τον ιό του AIDS. Για να τις δούνε οι πελάτες τους και να πάνε να κάνουν εξέταση. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεσηκώθηκαν. Είπαν για διαπόμπευση. Είπαν πολλά. Πολύς κόσμος πήρε το μέρος τους. Ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς για τα δικαιώματα των γυναικών και τέτοια. Μετά το πράγμα έκατσε...

Όμως, το είπαμε και πριν, τώρα πια μπορούμε να μαθαίνουμε όσα δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Πλέον όλοι έχουμε κινητά. Ό,τι και να μας πούνε, το ψάχνουμε στο Google. Δεν δικαιούμαστε να λέμε “αδιανόητη δυστυχία”. Οφείλουμε να τη διανοηθούμε.»


Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση στη Γερμανία, στο Expedition Metropolis (Βερολίνο), στην Ελλάδα στο Faust (Αθήνα) και στο Θέατρο Act (Πάτρα), έρχεται στη Λευκωσία στο Wherehaus 612 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η πρεμιέρα θα γίνει την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 7, 8, 14 και 15 Οκτωβρίου η ώρα 8.30μ.μ.

«ΗIV» του Θανάση Τριαρίδη

Πληροφορίες και κρατήσεις:

99141407 / 96116763 / elena-soc@hotmail.com

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Θέατρο Wherehaus 612

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ στις 8.30μ.μ. από 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και 15 Οκτωβρίου.


Συντελεστές:

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους

Επί σκηνής: Βασιλική Κυπραίου

Συνεργάτης Σκηνοθέτης, Φωτογραφίες, Βίντεο: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου

Δραματουργία: Η ομάδα

Γραφιστικά: Πέτρος Ζάβρακας

Κορίτσι Αφίσας: Άνθια Μαρά


**Οι παραστάσεις θα πλαισιωθούν από συζητήσεις:

Mετά την πρεμιέρα της παράστασης, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι συντελεστές της παράστασης: Θανάσης Τριαρίδης (Συγγραφέας), 'Ελενα Σωκράτους (Σκηνοθέτις), Βασιλική Κυπραίου (Ηθοποιός) και Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου (Δραματουργός, Σκηνοθέτης), όπως επίσης και οι Ρίτα Σούπερμαν (Υπεύθυνη Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Κυπριακής Αστυνομίας), Ζέλια Γρηγορίου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεωρίας της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου), Αργεντούλα Ιωάννου (Δικηγόρος, Πρόεδρος Συνδέσμου Μονογονιών), Μαρίνος Νομικός (Δημοσιογράφος). Συντονίζει η Ανθή Ερμογένους (Αρθρογράφος, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πολιτικό Μάρκετινγκ).

Κάθε Δευτέρα, μετά την παράσταση, θα ακολουθεί συζήτηση με διαφορετικούς ομιλητές και αντίστοιχες θεματικές (HIV, Trafficking, Δικαιώματα Γυναικών κτλ).

**Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών, καθώς και για άτομα με καρδιακές παθήσεις ή κρίσεις πανικού.

Γενική Είσοδος: 10 €
Μειωμένο: 8 €

Εκδήλωση για παραστάσεις Λεμεσού HIV του Θανάση Τριαρίδη στη Λεμεσό

«Αναζητώντας την ενοχή της Δύσης»

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού και oι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «HIV» διοργανώνουν την εκδήλωση «Αναζητώντας την ενοχή της Δύσης» κατά τη διάρκεια της οποίας, θα παρουσιαστεί η θεατρική τριλογία [LEOPOLD * FOOTBALL * HIV] του Θανάση Τριαρίδη, για πρώτη φορά στο κοινό. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Ομιλητές: Θανάσης Τριαρίδης (Συγγραφέας), Κωνσταντίνος Καλλίμαχος (Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός), Γιώργος Σαββινίδης (Δημοσιογράφος). Στη συζήτηση συμμετέχουν: Έλενα Σωκράτους (Σκηνοθέτις), Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου (Σκηνοθέτης, Δραματουργός). Συντονισμός: Μαρία Τζιαούρη Χίλμερ (Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας)

30 Σεπτεμβρίου 2019, 19:00-20:30 στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ