Εντοπίστηκε ο παρανομούντας που «ισοπέδωσε» μικρό λόφο κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού

Μένει τώρα να τιμωρηθεί βάσει της Δασικής Νομοθεσίας.

Article featured image
Article featured image

Την Τρίτη είχαμε αναφερθεί με δημοσίευμα στην παρανομία που είχε γίνει πολύ κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου μπουλντόζα «ισοπέδωσε» με σχεδόν καταδρομικό τρόπο ένα μικρό λόφο (έκτασης περίπου 30 τ.μ.) ο οποίος βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη περιοχή, στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), στο Δίκτυο Natura 2000.

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον Περιφερειακό Δασικό Λειτουργό Πάφου, Μιχάλη Μακρή, μας ανέφερε ότι το Τμήμα Δασών -από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό- διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.

«Κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια. Ως εκ τούτου, σκοπός μας είναι να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τον ένοχο. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι. Όποιος θέλει ας είναι, δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε πίσω».


Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον κύριο Μακρή, μας ανέφερε πως το Τμήμα Δασών γνωρίζει πλέον ποιος είναι ο παρανομούντας, και πως ο ίδιος έχει κάνει ήδη έκθεση την οποία απέστειλε στον Διευθυντή του Τμήματος.

Λόγω του ότι υπάρχει ο Δασικός Νόμος, αυτόματα αυτό δίνει την εξουσία στον διευθυντή του Τμήματος Δασών να εφαρμόσει τη νομοθεσία, είτε με εξώδικο συμβιβασμό με αυτόν που έχει παρανομήσει είτε στέλνοντας την υπόθεση στο δικαστήριο.

Σε ερώτησή μας κατά πόσο η παράνομη εκχέρσωση στο σημείο αφορά στο στήσιμο κατασκευής για την τέλεση πολιτικών γάμων με θέα την Πέτρα του Ρωμιού, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο κύριος Μακρής απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας πως η παρανομία δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εκδοχή.

Ας ελπίσουμε, πάντως, ότι το Τμήμα Δασών θα τιμωρήσει παραδειγματικά τον παρανομούντα, κυρίως για να αποτρέψει τον καθένα που απερίσκεπτα προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες και ειδικά σε τόσο ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ