«Στην ύπαιθρο αλλάζει η ψυχολογία»

Ανάμεσα στις δεκάδες καλοκαιρινές εμφανίσεις του, αφού φέτος «όργωσε» την Κύπρο κυριολεκτικά, ο Δημήτρης Μεσημέρης μάς μίλησε για όλα τα ενδιαφέροντα που έρχονται.

«Στην ύπαιθρο αλλάζει η ψυχολογία»

Ανάμεσα στις δεκάδες καλοκαιρινές εμφανίσεις του, αφού φέτος «όργωσε» την Κύπρο κυριολεκτικά, ο Δημήτρης Μεσημέρης μάς μίλησε για όλα τα ενδιαφέροντα που έρχονται.

Article featured image
Article featured image

«Φέτος το καλοκαίρι έκανα την πρώτη μου απόπειρα να πραγματοποιήσω τόσες πολλές εμφανίσεις και συνεργασίες εκτός Λευκωσίας, όπου διαμένω. Φυσικά, το να μιλάς για την Κύπρο και να λες εκτός πόλης ακούγεται κάπως αστείο, όμως θα εκπλαγείς πόσα χωριά και πόσο όμορφες εικόνες αντίκρισα. Έμαθα χωριά και τόπους, που ούτε τα είχα ακούσει ξανά στη ζωή μου.

Στην ύπαιθρο αλλάζει η ψυχολογία. Είναι το πράσινο, τα δάση, ο καθαρός αέρας, που σου δίνουν μια άλλη αίσθηση και αυτό βοηθάει στην απόδοση. Κάποιες από τις ομορφότερες στιγμές που κρατώ είναι οι δύο συναυλίες με τον Παντελή Θαλασσινό, σε Σχολή Τυφλών και Δερύνεια (παρέα με τη Μαρία Θεοδότου), το αφιέρωμα για τον Μάνο Ελευθερίου με τους Δημήτρη Φανή και Παναγιώτα Προκοπά στον Κατακλυσμό Λάρνακας, το Φεστιβάλ FriendsLand στον Λουβαρά, που είχαμε τη χαρά να παίξουμε στη συναυλία του φίλου Δημήτρη Μπάση και το Φεστιβάλ Αντίλαλος 2019 στην Κυπερούντα.



Ανάμεσα στις πολλές, φετινές, καινούριες συνεργασίες κάποιες είχαν να κάνουν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Η παράδοση είναι τιμή, αλλά και χρέος όλων να την προβάλουμε, είναι ο προπομπός της μουσικής, αφού εκεί στηρίχτηκαν και πάτησαν πολλοί μεταγενέστεροι μεγάλοι συνθέτες. Είναι πολλά τα παραδοσιακά τραγούδια που αγαπώ, και ελληνικά και κυπριακά, ανάμεσά τους και το τραγούδι “Τ’ Άη Γιωρκού”, για το οποίο είμαι χαρούμενος που κάναμε αυτήν την απλή διασκευή με την κιθάρα, αφού την αγκάλιασε ο κόσμος.

Σύντομα, μάλιστα, έρχονται ακόμα δύο μουσικά βίντεο με κυπριακά παραδοσιακά, αλλά ντουέτα αυτήν τη φορά. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει το πρώτο τραγούδι της δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζω με τίτλο “Έχω του κόσμου ποιήματα”. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να αρχίσουν να κυκλοφορούν σιγά-σιγά αυτά τα τραγούδια.


mesimeris 1.JPG


Επίσης, από Σεπτέμβρη, κάθε Παρασκευή, ξεκινάμε μια καινούρια ακουστική συνεργασία παρέα με τη Φρειδερίκη Τομπάζου, στο Baristro All Day Bar, στην Αγλαντζιά, συνεχίζουμε επίσης τις εμφανίσεις του Ακουστικού Πρότζεκτ με τον Νικόλα Φιλήτα, ενώ με τον Ανδρέα Μωυσέως, ένα Σάββατο κάθε μήνα, είμαστε στο Cellar 27, στον Στρόβολο. Ο μήνας αυτός φέρνει και μια όμορφη παράσταση με τη Χορωδία της Μόρφου (11 Σεπ), στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας, με τραγούδια από Βαμβακάρη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Μαρκόπουλο, Μικρούτσικο κ.ά. Τέλος, να πω πως θα είμαι στο Nicosia Beer Festival 2019, στις 14 Σεπτεμβρίου, παρέα επί σκηνής με τους OnTour».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ