Η ατάκα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον Πρίγκιπα Χάρι

Τι φέρεται να είπε ο μεγάλος αδελφός, σύμφωνα με τους κυριακάτικους Times του Λονδίνου.

Article featured image
Article featured image

Ο Δούκας του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, εξέφρασε τη θλίψη που του προκάλεσε η ρήξη στη σχέση του με τον αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι.

Ενώ η Μέγκαν Μαρκλ είναι ήδη στον Καναδά και κλείνει συνεργασίες (Disney), ο πρίγκιπας Oυίλιαμ λέει πως θλίβεται που η βασιλική οικογένεια δεν είναι πια ενωμένη όπως παλιά. Σύμφωνα με προσωπικό φίλο του Δούκα που επικαλούνται οι κυριακάτικοι Times του Λονδίνου, ο Ουίλιαμ είπε επί λέξη: «Όλη μας τη ζωή αγκάλιαζα τον αδερφό μου, αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες. Θλίβομαι για αυτό».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, το μόνο που μπορώ να κάνω προσωπικά, είναι να προσπαθήσω να τους υποστηρίξω, με την ελπίδα ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε πάλι όλοι στο "ίδιο μήκος κύματος". Θέλω να παίζουμε στην ίδια ομάδα».

Τα σχόλια αποκαλύπτουν και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται για την ώρα οι προσπάθειες για μία λειτουργική λύση, για την οποία η βασίλισσα έχει δώσει άτυπη διορία 72 ωρών. Η Ελισάβετ η Β' έχει καλέσει για αυτόν τον λόγο τόσο τα δύο αδέλφια όσο και τον πατέρα τους, Πρίγκιπα Κάρολο, στο Sandringham, ενώ στις συζητήσεις αναμένεται να συμμετάσχει και η Μέγκαν Μαρκλ τηλεφωνικώς.

Αυτή θα είναι και η πρώτη οικογενειακή συνάντηση μετά τη δημόσια ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν στο Instagram, πως θέλουν να αποσυρθούν από την βασιλική οικογένεια και να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ζώντας εν μέρει στη βόρεια Αμερική όπου θα θέλουν να μεγαλώσουν τον γιο τους Άρτσι και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Άλλωστε, το ζευγάρι έχει περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων λιρών που θα μπορούσε να τους συντηρήσει, ακόμα και αν αύριο κόβονταν τα εκατομμύρια που λαμβάνουν κάθε χρόνο από τις επιχορηγήσεις της βασίλισσας και του Καρόλου.

Άνθρωποι του παλατιού και κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν ήδη ασκήσεις επί χάρτου για τις πιθανές λύσεις που περιλαμβάνουν:

-το επίσημο έργο για το Στέμμα που θα μπορούσαν να αναλάβουν ακόμα και στην άλλη άκρη του ατλαντικού ο Χάρι και η Μέγκαν, ώστε να μη διαρραγούν πλήρως οι «γαλαζοαίματοι» δεσμοί

-πιθανές αλλαγές στους τίτλους ευγενείας του ζευγαριού

-το ποσό που θα λαμβάνουν από το Παλάτι, σε περίπτωση που συναινέσουν στην ανάληψη κάποιων καθηκόντων

-ποιες εμπορικές και επαγγελματικές συμφωνίες θα επιτρέπεται να επιδιώξει το ζευγάρι χωρίς να πληγεί η εικόνα της βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την παραίτηση, την ερχόμενη Πέμπτη, στο Μπάκιγχαμ, για το Rugby League World Cup 2021. Πηγές του Παλατιού απορρίπτουν αναφορές που θέλουν τον Δούκα να έχει αδειάσει από την ατζέντα του όλες τις επόμενες επίσημες εμφανίσεις.

Ενδεικτικό πάντως του πόσο περίπλοκη παραμένει η κατάσταση πίσω από τις κλειστές πόρτες, είναι και το σχόλιο που έκανε η νέα γραμματέας του ζευγαριού, Φιόνα ΜάκΙλγουαμ, που μιλώντας σε συναδέλφους της την περασμένη εβδομάδα είπε: «Μου πρότειναν το γραφείο για τις σχέσεις με το Ιράν. Αυτό ίσως να ήταν πιο εύκολο πόστο».

Πηγή: Lifo / με πληροφορίες από The Times

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ