8 τρόποι επιβίωσης στο παγωμένο σπίτι σου

Αν η εποχή των παγετώνων ήρθε και στα μέρη σου, σκεφτήκαμε μερικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να σπάσουμε τον πάγο.

Article featured image
Article featured image

Η Κύπρος έχει μπει στο ψυγείο. Βροχές, χιόνια, άνεμοι και όλων των ειδών οι… στρόβιλοι έχουν επισκεφθεί το νησί, αλλά και το σπίτι μας.

Και μπορεί η αίσθηση να είναι ευχάριστη, όταν κάνεις σκι στο Τρόοδος ή όταν πίνεις τον καφέ σου σε ένα ζεστό σαλέ, αλλά είναι ό,τι χειρότερο όταν τρέμει το κοκκαλάκι σου στο “home sweet home”.

Η υγρασία χτύπησε κόκκινο; Δεν έχεις καλή μόνωση; Μένεις κοντά στη θάλασσα;

Έχουμε τις λύσεις.

  1. Εξοπλίσου με τα σωστά υφάσματα


α) Φανέλα

Οι παλιοί ξέρουν. Το φανελένιο ύφασμα, η γνωστή «φανέλα», θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Γιατί η φανέλα απορροφάει καλύτερα την υγρασία και είναι ζεστή και απαλή. Δεν βγαίνει μόνο σε πουκάμισο προφανώς, αλλά και σε λευκά είδη. Σεντόνια, παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες και πιτζάμες. Έχει πραγματικά μεγάλη διαφορά να ξαπλώσεις το βράδυ σε ένα στεγνό, ζεστό μαξιλάρι.

β) Hoodie

Το hoodie θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Είναι φτηνό, μαλακό, ζεστό. Πολύ καλή ιδέα είναι και μία φλις κουβέρτα αντί για κατωσέντονο. Όπως και οι ρόμπες ή αν προτιμάς τα «μπουρνούζια» γιατί είναι πιο κουλ, που σου δίνουν attitude μεγιστάνας του πλούτου, του Big Lebowski ή Tony Soprano.

hoodie.jpg



γ) Μάλλινες κάλτσες

Μην ξαναπάρεις ποτέ φτηνές κάλτσες! Δεν αφήνουν το πόδι να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να μένει ιδρωμένο και υγρό και να κρυώνει περισσότερο. Όταν λέμε μάλλινες κάλτσες δεν εννοούμε κάτι χοντρό που τσιμπάει! Υπάρχουν πολύ καλές ποιότητες απαλές και ζεστές. Επίσης θα κρατήσουν περισσότερο καιρό, δεν μυρίζουν και γλυτώνεις την πιθανότητα να πάθεις χιονίστρες.


Καλές παντόφλες

Οι καλές παντόφλες δεν είναι φτιαγμένες από χνουδωτά υφάσματα που θυμίζουν ζωάκια και δεν έχουν πάχος τετραπλό χαρτί υγείας καπιτονέ.

Έχουν χοντρή σόλα από καουτσούκ ώστε να μην είναι κοντά το πόδι στο πάτωμα. Σκέψου δηλαδή μια παντόφλα που μοιάζει πιο πολύ με παπούτσι παρά με χοντρή κάλτσα.

andrikes-pantofles-zoakia.jpg



Αφυγραντήρας

Είναι το πιο ακριβό πράγμα στη λίστα αλλά θα τον αγαπήσεις σαν παιδί σου. Αν το σπίτι σου έχει πραγματικά πολλή υγρασία, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Και θέρμανση δηλαδή να έχει το σπίτι, αν η υγρασία είναι πάνω από 70% δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Φταίει η Υ-Γ-Ρ-Α-Σ-Ι-Α.


Ηλεκτρική κουβέρτα-υπόστρωμα

Καίει περίπου 60 watt όσο και η μέση λάμπα δηλαδή που έχεις στο σπίτι. Έξτρα πόντοι ευχαρίστησης, αν βάλεις τις πιτζάμες σου να βράσουν από πριν. Συν ότι θα έχεις πάντα το κρεβάτι σου στρωμένο σαν τους ανθρώπους που πιάνουν τη ζωή απ’ τα μαλλιά!

ilek.jpg



Φθηνά και οικονομικά

Το κρύο μας φέρνει πιο κοντά. Βγες για καφέ με φίλους ή με tablet, βιβλίο και τα λοιπά συναφή να ζεσταθεί το κοκαλάκι σου. Τρεις ώρες είναι εντελώς νορμάλ για έναν καπουτσίνο διπλό και αν είσαι από αυτούς πιο νιώθουν άσχημα όταν «εκμεταλλεύονται» καταστάσεις, πήγαινε σε μια δημόσια υπηρεσία και άραξε γιατί με τα δικά σου λεφτά ανάβουν το καλοριφέρ!


Άστα τα μαλλάκια σου

Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά μακριά είναι μια καλή περίοδος να τα αφήσεις να μακρύνουν κι άλλο! Θα γίνουν το καλύτερο κασκόλ που είχες.

longhair.jpg



Μόνωση παραθύρων

Δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα όμως υποτίθεται μπορείς να μονώσεις τα παράθυρα με πλαστικό ή φουσκίτσες συσκευασίας.


Work it out

Το αφήσαμε τελευταίο, γιατί μάλλον δε θα σου αρέσει. Για να ζεσταθείς μες στο σπίτι βοηθάει πολύ η γυμναστική και η ηλεκτρική σκούπα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ