Ο 7χρονος Μίκαϊλ είναι ένας «μικρός Πικάσο»

Οι εξπρεσιονιστικοί πίνακές του πωλούνται έναντι χιλιάδων ευρώ, έχοντας ήδη κατακτήσει τον κόσμο της τέχνης.

Article featured image
Article featured image

Είναι μόλις 7 ετών και ήδη εδώ και χρόνια διατηρεί εξέχουσα θέση στην καλλιτεχνική σκηνή του εξπρεσιονισμού. Τα Μέσα Ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν ως «μικρό Πικάσο», με τα έργα του να πωλούνται έναντι χιλιάδων ευρώ, σε όλο τον κόσμο.

«Σε ηλικία μόλις επτά ετών, έχει ήδη κάνει όνομα στον κόσμο της τέχνης. Υπάρχει ενδιαφέρον στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας και πράκτοράς του Κέρεμ Ακάρ.

Λέει πως ανακάλυψε το χάρισμα του γιου του κατά τύχη, αφού του προσέφερε έναν καμβά και μερικά πινέλα για τα τέταρτα γενέθλιά του, καθώς είχε «ήδη αρκετά αυτοκινητάκια και στρατιωτάκια για να παίζει». «Ο πρώτος πίνακας ήταν φανταστικός και στην αρχή σκέφτηκα πως τον είχε ζωγραφίσει η γυναίκα μου», αν και δεν είναι καλλιτέχνης. «Σκέφτηκα πως ήταν ίσως σύμπτωση, όμως μετά τον δεύτερο και τον τρίτο πίνακά του, ήταν ξεκάθαρο πως έχει ταλέντο», λέει.mikail-akar-69.jpgΈνα έργο της τελευταίας κολεξιόν του πωλήθηκε πρόσφατα έναντι 11.000 ευρώ προς όφελος της ένωσης για τα παιδιά που υποστηρίζει ο Μάνουελ Νόιερ, ο σταρ τερματοφύλακας της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας.

Ο Μίκαϊλ υπερηφανεύεται ότι έχει αναπτύξει το δικό του στυλ, αφού πετάει χρώμα πάνω στον πίνακα χρησιμοποιώντας τα... γάντια πυγμαχίας του πατέρα του. «Δεν περίμενα να δω από ένα παιδί τέτοια ισορροπία και τέτοια αρμονία στη σύνθεση», είχε πει η Βερολινέζα φωτογράφος Αρίνα Ντένικ, σε μια παρουσίαση των έργων του αγοριού που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.


5da98cf6c9de3d17d04c4273.jpg


Η Ντιάνα Άχτσιχ, διευθύντρια της γκαλερί σύγχρονης Τέχνης Achtzig στο Βερολίνο, δήλωσε πως έχει εντυπωσιαστεί από «τη φαντασία και την ποικιλία» του Μίκαϊλ Ακάρ: «όσο υπάρχει κάποιος που τον υποστηρίζει και που δεν τον εκμεταλλεύεται, έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του».

Από την πλευρά του, ο νεαρός καλλιτέχνης λέει πως έχει άλλα όνειρα: «Όταν θα μεγαλώσω, θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», λέει πριν αφηγηθεί ενθουσιασμένος μια πρόσφατη νίκη της σχολικής ομάδας του με 8-0. «Το να ζωγραφίζω είναι αρκετά κουραστικό για μένα. Μερικές φορές μπορεί να πάρει πολύ χρόνο ... κυρίως με τα γάντια του μποξ», παραδέχεται.

Ο πατέρας παραδέχεται πως η ζωή του άλλαξε ριζικά αφότου ανακάλυψε το ταλέντο του γιου του και πως ο ίδιος και η γυναίκα του σήμερα «ζουν για την τέχνη».


52595717_1207900582694207_7423865247607291904_n.jpgΠρώην πωλητής, ο 38χρονος Κέρεμ Ακάρ ασχολείται πλέον μόνο με τις υποθέσεις του γιου του. Ο πατέρας του διαβεβαιώνει πως η σύζυγός του και ο ίδιος προσπαθούν να μην πιέζουν τον γιο τους και τον προστατεύουν από την ξαφνική δόξα του. «Αν κάτι γίνεται υπερβολικό γι' αυτόν, επεμβαίνουμε. Αρνούμαστε πολλά αιτήματα», λέει ο Κέρεμ Ακάρ. «Δεν ζωγραφίζει παρά όταν το θέλει: μερικές φορές αυτό συμβαίνει μια φορά την εβδομάδα, μερικές φορές μια φορά τον μήνα».

View this post on Instagram

Letzte Woche war ich eingeladen bei Manuel Neuer und seiner Stiftung #manuelneuerkidsfoundation! Wir haben zusammen ein Bild gemalt und es für ein guten Zweck versteigert. Der Erlös kommt zum Teil der Manuel Neuer Kids Foundation zu gute. In kürze werden Edition zum Verkauf angeboten, jedes ist Hand übermalt und signiert von Manuel und Mikail. Vielen Dank an die Manuel Neuer Kids Foundation und dem renommierten Kunsthändler Marcus Schäfer (kunstart.net) Infos: www.mikailakar.de ———- Last week I was invited by Manuel Neuer and his foundation #manuelneuerkidsfoundation! We painted a picture together and auctioned it for a good cause. The proceeds go partly to the Manuel Neuer Kids Foundation. In a short time editions will be offered for sale, each one hand painted and signed by Manuel and Mikail. Many thanks to the Manuel Neuer Kids Foundation and the renowned art dealer Marcus Schäfer (kunstart.net) Info: www.mikailakar.de #mikailakar #mikailsgalerie #manuelneuerkidsfoundation #kunstart.net

A post shared by Mikail Akar (@mikails_galerie) on

Με περισσότερους από 40.000 «ακολούθους» στο Instagram, ο νεαρός καλλιτέχνης θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Μετά την Κολωνία, θα εκθέσει για πρώτη φορά στη ζωή του έργα του στο εξωτερικό: στο Παρίσι, την άνοιξη του 2020.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ