Πώς σχολίασαν μεγάλα Μέσα του εξωτερικού τον πρώτο gay γάμο κρατουμένων στην Κύπρο

Τι έγραψαν το TIME, το NBC και το Associated Press.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Πέτρος Καρατζιάς/AP




Την προηγούμενη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, ο Κεβόρκ και ο Ένζο μετά από αρκετές δυσκολίες και αντιξοότητες, κατάφεραν να παντρευτούν –με σύμφωνο συμβίωσης- εντός των φυλακών, όπου και κρατούνται.

Το ζευγάρι εδώ και καιρό μένει στο ίδιο κελί, και πλέον αυτό που περιμένουν είναι η αποφυλάκισή τους, με τον Ένζο να βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αλλαγής φύλου. Μάλιστα, μερικούς μήνες πριν, παρότι ο Κεβόρκ είχε αποφυλακιστεί, επέστρεψε αυτοβούλως στις Κεντρικές καθώς, όπως δήλωνε τότε, το μοναδικό του στήριγμα ήταν ακόμη πίσω από το κελί.

Ο γάμος τους, είναι επί της ουσίας ο δεύτερος gay γάμος που πραγματοποιείται εντός των φυλακών σε όλη την Ευρώπη και αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναυσμα για τη βελτίωση των συνθηκών των κρατουμένων εντός των φυλακών, με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα.


200116-kevork-tontian-wemson-gabral-da-costa-al-1335_eeb887cbc7fcc05ecf34d4d825fc6d31.fit-2000w.jpg


Η ξεχωριστή αυτή είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, εξήρε τον ενδιαφέρον τόσο των κυπριακών ιστοσελίδων, όσο και ειδησεογραφικών πρακτορείων και ιστοσελίδων του εξωτερικού, τα οποία πρόβαλλαν την είδηση εκτενώς, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών που ήταν αρωγός στην πραγματοποίηση αυτού του γάμου.

Τόσο το TIME, όσο και το NBC και το Associated Press, αναφέρονται στην ιστορία του ζευγαριού και το πως αυτό κατέληξε στη φυλακή, αλλά και στις προσπάθειες που έκαναν εντός της φυλακής για να είναι μαζί, να δουλεύουν μαζί και φυσικά να μοιράζονται το ίδιο κελί.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται η υποστήριξη της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, κας Άννας Αριστοτέλους, σε σχέση με την προσπάθειά τους να μαζέψουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την τέλεση του γάμου, αλλά και τη σημαντική βοήθειά της στην όλη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ