Το #BoycottCyprus και το #Αvoidcyprus είναι, αυτή τη στιγμή, η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό

Χρήστες από την Ευρώπη -και κυρίως από την Βρετανία- ασκούν δριμεία κριτική στην Κύπρο, ενώ καλούν σε μποϊκοτάρισμα όχι μόνο της Κύπρου ως τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην αγορά κυπριακών προϊόντων που εξάγονται στο εξωτερικό.

Article featured image
Article featured image


Έπειτα από μία πολύμηνη διαδικασία με ανατροπές, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχη την 19χρονη Βρετανίδα για ψευδείς δηλώσεις και πρόκληση δημόσιας βλάβης.

Μία απόφαση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο αρνητικές όσο και θετικές, με την ποινή να ανακοινώνεται την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου Γενικός Εισαγγελέας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, ξεκαθάρισαν δημόσια πως δεν πρόκειται να αναμειχθούν στα όσα αποφάσισε το δικαστήριο, ούτε και να εμπλακούν στη όλη υπόθεση.

Στην αντίπερα όχθη η δικηγόρος της 19χρονης Βρετανίδας, Νικολέτα Χαραλαμπίδου, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει την υπόθεση έως το δικαστήριο της Χάγης.

Εκ μέρους του Κινήματος Κατά της Βίας Γυναικών, η πρόεδρος Ζέλια Γρηγορίου δήλωσε πως «Θέλουμε να στηρίξουμε την κατηγορούμενη και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε μια δίκη στην οποία η διάσταση του φύλου θεωρείται ανύπαρκτη», με το Κίνημα να ετοιμάζει νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου την ημέρα ανακοίνωσης της ποινής (7/12), με παρούσες και γυναίκες από το Ισραήλ και τη Βρετανία οι οποίες στηρίζουν τη 19χρονη Βρετανίδα.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η ανακοίνωση του δικαστηρίου για ενοχή της 19χρονης Βρετανίας, ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας να δηλώνει τη στήριξή της στην 19χρονη, μέσω ανάρτησης στο Twitter, ενώ στα hashtag ##BoycottCyprus και #Αvoidcyprus χρήστες επικρίνουν έντονα την Κύπρο και την κυπριακή δικαιοσύνη, αναφέρουν παρόμοια, περιστατικά που βίωσαν όταν βρέθηκαν για διακοπές στο νησί, ενώ παρακινούν τον κόσμο να μην επιλέγουν την Κύπρο για τις διακοπές τους και να ενισχύσουν άλλες οικονομίες.


Να σημειωθεί πως το 2018 οι τουρίστες από τη Βρετανία που επέλεξαν την Κύπρο για τις διακοπές τους ανήλθαν στο 1,327,805.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ