Στην Κίνα έδεσαν και έριξαν γουρούνι από ύψος 68μ. για να εγκαινιάσουν ένα bungee jumping

Ύστερα, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου το έστειλαν για σφαγή... μην πάει χαμένο.

Article featured image
Article featured image

[Προσοχή: Εικόνες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν]

Εικόνες που προκάλεσαν οργή και συγκλονισμό στα social media, για την ωμή βαρβαρότητα και βαναυσότητα που επέδειξαν οι υπεύθυνοι θεματικού πάρκου στην Κίνα, όταν για να προμοτάρουν την επιχείρησή τους και το νέο bungee jumping που εγκατέστησαν, αποφάσισαν να δέσουν σε σχοινί και να ρίξουν από ύψος 68 μέτρων, ένα γουρούνι.

1590521_gourouni-bungee-jumping-parko-3.jpg


1590520_gourouni-bungee-jumping-parko-1_1.png


Το βίντεο δείχνει το γουρούνι δεμένο σε έναν στύλο, τον οποίο κουβαλούν δυο άντρες στην κορυφή ενός πύργου πριν το σπρώξουν για να πέσει.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του πάρκου εξήγησαν πως το έκαναν για να εγκαινιάσουν τη νέα ατραξιόν, που είναι το bungee jumping. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το γουρούνι αμέσως μετά στάλθηκε σε σφαγείο.

1590522_gourouni-bungee-jumping-parko-4.jpg


Μετά τον σάλο, το θεματικό πάρκο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, λέγοντας πως αποδέχεται «την κριτική» που έχει πυροδοτήσει. «Δεχόμαστε ειλικρινά την κριτική των πολιτών και τις συμβουλές και ζητούμε συγγνώμη στο κοινό. Θα βελτιώσουμε το μάρκετινγκ για παρέχουμε στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το γουρούνι, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ζύγιζε 75 κιλά, φαίνεται να πέφτει από τον πύργο έχοντας τυλιγμένη μια κάπα γύρω από τον λαιμό του. Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, ακούγονται ήχοι που μοιάζουν σαν το ζώο να φώναζε.

Το τι ακριβώς συμβαίνει μετά την πτώση του γουρουνιού δεν φαίνεται στο βίντεο, αν και πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως στάλθηκε για σφαγή.


Η κακοποίηση ζώων δεν τιμωρείται δια νόμου στην Κίνα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει πρόοδος στην ευαισθητοποίηση του σχετικά με θέματα που αφορούν τα ζώα.

1590521_gourouni-bungee-jumping-parko-3.jpg


Παρόλο που αρκετοί στα social media υπερασπίστηκαν το περιστατικό, λέγοντας πως δεν διαφέρει καθόλου από το να σκοτώσεις ένα γουρούνι για τροφή, οι περισσότεροι χρήστες καταδίκασαν την πρωτοβουλία της εταιρίας.

Το περιστατικό καταδίκασε και η Peta. «Τα γουρούνια βιώνουν πόνο και φόβο ακριβώς όπως εμείς και αυτό το αηδιαστικό ‘νούμερο’ θα έπρεπε να είναι παράνομο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Τζέισον Μπέικερ.


Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ