Η Κύπρια ακτιβίστρια Τασούλα Χατζητοφή παρουσιάζει το βιβλίο της στη Λεμεσο

Γνωστή για την πολιτιστική της δράση ως προς τον επαναπατρισμό κλεμμένων θρησκευτικών θησαυρών από την κατεχόμενη Κύπρο Τασούλα Χατζητοφή, παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό της βιβλίο στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image

Μετά από μια σειρά παρουσιάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Πάφο η Τασούλα Χατζητοφή ετοιμάζεται να παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Η Κυνηγός Εικόνων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη στη Λεμεσό.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αφηγείται μια από τις σημαντικότερες συλλήψεις στα χρονικά της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης στην Ευρώπη, μέσα από τα μάτια της ίδιας της κ. Χατζητοφή, που εργάστηκε με τόλμη και επιμονή για τη σύλληψη του αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν και την ανάκτηση εκατοντάδων έργων που είχε στην κατοχή του.

«H Κυνηγός Εικόνων» της Τασούλας Χατζητοφή θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 19.00 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσό.


Βιβλίο.JPG


Το βιβλίο θα προλογίσουν: η Μαρούλα Κάτζη, Γραμματέας Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου, ο Κρίστης Χαράκης, Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού: Βασίλης Μιχαηλίδης και ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Μία επικίνδυνη περιπέτεια

Στη συναρπαστική αυτοβιογραφία της η Τασούλα Χατζητοφή από την Αµµόχωστο αποκαλύπτει την επικίνδυνη περιπέτεια που έζησε ενορχηστρώνοντας την επιχείρηση του Μονάχου, που κατέληξε σε µια από τις σημαντικότερες συλλήψεις στα χρονικά της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης στην Ευρώπη µετά τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο. Η Τασούλα διακινδύνευσε τα πάντα προκειμένου να πετύχει τον επαναπατρισμό των ιερών θησαυρών του τόπου της, γνωρίζοντας την ξεχωριστή θέση που κατέχουν αυτές οι εικόνες στην καρδιά των ορθόδοξων χριστιανών – δεν είναι απλώς αριστουργήματα, αλλά αποτελούν και την καλλιτεχνική έκφραση της πίστης και ένα μέσο επικοινωνίας µε το Θείο.


Μάθετε περισσότερα για το έργο της εδώ: walkoftruth.org/tasoulahadjitofi.comΠρόσκληση.jpg


Info

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού στις 19.00.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ