Το Tinder σύντομα θα προσθέσει μία πολύ σημαντική δυνατότητα στην εφαρμογή του

Αν χρησιμοποιείς το δημοφιλές app φρόντισε να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Kon Karampelas/ Unsplash




Οι χρήστες του Tinder σύντομα θα μπορούν να προσθέσουν στην εφαρμογή λεπτομέρειες για τα ραντεβού τους, να μοιραστούν πληροφορίες για την τοποθεσία που βρίσκονται, ούτως ώστε το app να μπορεί να τους εντοπίζει κατά τη διάρκεια του ραντεβού και τέλος το Tinder θα δίνει τη δυνατότητα ενός κουμπιού έκτακτης ανάγκης, όταν ο/η χρήστης δεν νιώθει ασφαλής στο περιβάλλον που βρίσκεται.

Με αυτές τις προσθήκες η δημοφιλής εφαρμογή επιδιώκει να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες, μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη συνάντηση με έναν άγνωστο.

Η μητρική εταιρεία της Tinder, Match Group, ανακοίνωσε την Πέμπτη τη συνεργασία της με την εταιρεία Noonlight, ένα safety app, το οποίο εντοπίζει τις τοποθεσίες των χρηστών του και στέλνει πληροφορίες στις αρμόδιας υπηρεσίες ασφαλείας, όταν ενεργοποιηθεί η απαραίτητη ειδοποίηση από τον χρήστη.

«Μια επιχείρηση που αφορά ραντεβού και νέες γνωριμίες, οφείλει να λειτουργεί όπως μία μαμά», ανέφερε ο Chief Executive της Match Group, Mandy Ginsberg, στην Wall Street Journal. «Για εμάς η ασφάλεια των χρηστών και ειδικά μέσω της εφαρμογής μας, έχει πρωτεύοντα ρόλο και εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μειώσουμε τις κακές συμπεριφορές».


noon.png


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Tinder, αρχής γενομένης από τις 28 Ιανουαρίου, οι χρήστες μπορούν να βάζουν πληροφορίες για τα ραντεβού τους, στην επιλογή Noonlight, που θα υπάρχει πλέον στην εφαρμογή του Tinder, περιλαμβάνοντας και το πού θα πάνε, με ποιον, να μοιραστούν την τοποθεσία τους, ώστε το app να μπορεί να τους εντοπίσει και τέλος εάν παρ’ ελπίδα κάτι δεν πάει καλά, να πατήσουν το κουμπί έκτακτης ανάγκης.

Πατώντας το κουμπί πανικού, η εφαρμογή ειδοποιεί αμέσως την τοπική αστυνομία για να αναλάβει δράση. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, οι χρήστες που θα εγγραφούν στο Noonlight, θα έχουν την επιλογή να προσθέσουν στη φωτογραφία προφίλ τους το σήμα της αστυνομίας. «Μπορεί να μην είναι και το καλύτερο να έχεις ένα αστυνομικό σήμα στην φωτογραφία προφίλ σου, ωστόσο αυτή η λεπτομέρεια θα αποτρέψει πολλούς από το να υπερβούν τα όρια», σημειώνει ο CEO της εταιρίας Elie Seidman.

Σχετικά με την κοινοποίηση της τοποθεσίας και την πιθανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ο CEO της εταιρίας ξεκαθαρίζει ότι όλα τα στοιχεία των χρηστών θα μοιράζονται μόνο με το feature της Noonlight και όχι στην εφαρμογή, και θα υπάρχει πλήρης προστασία των δεδομένων. Παράλληλα, συνεχίζει, οι υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται σύμφωνα με τη βούληση του χρήστη, άρα δεν υπάρχει ζήτημα παρακολούθησης, όταν ο χρήστης δεν το επιθυμεί.


Για την Κύπρο δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν η δυνατότητα εντοπισμού θα λειτουργήσει κανονικά, ωστόσο ελπίζουμε πως θα ισχύει και για τους χρήστες του Tinder στην Κύπρο.




Με πληροφορίες από Buzzfeed

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ