Το αποκαρδιωτικό βίντεο πολίτη που κρατά στα χέρια του ένα από τα άρρωστα φλαμίνγκο

Και απευθύνει μέσα από την ανάρτησή του έκκληση προς τους αρμόδιους.

Article featured image
Article featured image

Ο George Karageorgis ο οποίος πρώτος το πρωί του Σαββάτου ανέβασε τις φωτογραφίες με τα δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο από την Αλυκή Λάρνακας, επέστρεψε σήμερα (Κυριακή) στο σημείο και έκανε μια νέα ανάρτηση που φανερώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Δείτε εδώ το βίντεο, αλλά και τη σχετική ανάρτηση μαζί με τις φωτογραφίες:

Posted by George Karageorgis on Sunday, 26 January 2020


S.O.S. Σώστε τα φλαμίνγκο. Όσα φλαμίνγκο βρίσκονται μπροστά και γύρω από το κανάλι που εκχύνεται στην Αλυκή θα πεθάνουν. Αδυνατούν να κινηθούν ή να στήσουν όρθια τον λαιμό τους. Ήδη μετρήσαμε 30 νεκρά χθες.

Σήμερα, στο πρωινό μου περπάτημα, παρατήρησα ότι υπάρχουν γύρω στα δέκα άρρωστα στις όχθες που αργοπεθαίνουν. Κατάφερα να μεταφέρω ένα και να το παραδώσω στην υπηρεσία Θήρας. Εύχομαι να ζήσει.

Είναι πραγματικά λυπηρό αυτά τα πουλιά να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα, να μας προσφέρουν ομορφιά, να ελκύουν τουρισμό και να πεθαίνουν εδώ, γιατί έφαγαν από τα απορρίμματά μας. Ελπίζω οι αρμόδιοι να δράσουν αμέσως και να αφήσουν τα λόγια του αέρα και λάθος εκτιμήσεις.

Προτείνω να μπει συρματόπλεγμα ή κανονάκι για να αποτρέπει τα φλαμίνγκο από το να εισέρχονται στη μικρή περιοχή που εκβάζει το κανάλι επικίνδυνα και αγνώστου προέλευσης υγρά.

Δείτε τις φωτογραφίες:


karag4.jpg

karag1.jpg

karag6.jpg

karag3.jpg

karag2.jpg




Διαβάστε στον σύνδεσμο παρακάτω όλα όσα μας είχε αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας, χθες Σάββατο, σχετικά με το πραγματικά αποκαρδιωτικό θέαμα στην Αλυκή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ