Η ΕΦΕΚ Αγγλίας προσπαθεί να σταματήσει διάλεξη του Οζερσάι στο King’s College

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Article featured image
Article featured image

Υπό τον τίτλο «Cyprus Status Quo or Anew?» η τουρκική κοινότητα του King’s College, διοργανώνει στις 29 Ιανουαρίου διάλεξη με βασικό ομιλητή τον Τ/κ «Υπουργό Εξωτερικών» Κουντρετ Οζερσάι, με τη διάλεξη να στηρίζεται από το London School of Economics.

Ένεκα αυτού, η ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεση και την απογοήτευσή της ως προς την αδιαφορία, όπως την χαρακτηρίζει, της εκπαιδευτικής κοινότητας του Λονδίνου και ειδικά αυτών των δύο δημοφιλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία υποβιβάζουν την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέποντας τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΦΕΚ Κύπρου:

Με βαθύτατη απογοήτευση υπέπεσε στην αντίληψή μας για ακόμη μια φορά η επερχόμενη διάλεξη που διοργανώνει η Τουρκική Κοινότητα στο King’s College London με την στήριξη του London School of Economics με προσκεκλημένο τον φερόμενο «Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών» Κουντρετ Οζερσάι.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την προσπάθεια του ιδίου «υπουργού» να προγραμμάτισει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, και την αποτροπή της έμμεσης αναγνώρισης της ΤΔΒΚ, ο ίδιος πρόκειται να επισκεφθεί το KINGS COLLEGE LONDON σε διάλεξη με τίτλο «Cyprus: Status Quo or Anew?».

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές της διεθνούς αδιαφορίας ως προς το εθνικό μας ζήτημα και μάρτυρες μιας μάταιης προσπάθειας εξύψωσης του Ψευδοκράτους για υποβάθμιση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα δύο αυτά πανεπιστήμια, παρότι είναι από τα πιο δημοφιλή στο ΗΒ, φαίνεται να εκδηλώνουν απαράδεκτα την αδιαφορία του στο Ψήφισμα 541 του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 18 Νοεμβρίου 1983, το οποίο καταδικάζει την δημιουργία της ΤΔΒΚ και καλεί την ίδια ώρα όλα τα κράτη να μην αναγνωρίζουν οποιοδήποτε κράτος, πέραν από αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η όποια ενέργεια ανάδειξης της αυτοαποκαλούμενης ΤΔΒΚ αναγνωρίζει de facto το παράνομο Ψευδοκράτος και εξομαλύνει τις απάνθρωπες συνέπιες μιας βάναυσης τουρκικής εισβολής στα σύνορα του Κυρίαρχού μας νησιού. Αποτελεί ακόμη σημάδι παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τους νεκρούς, αγνοουμένους και πρόσφυγες της βάναυσης εισβολής του Αττίλα.

Κατά συνέπεια, ως Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων ΗΒ, παραμένουμε ακλόνητοι στις εθνικές μας αξίες που μας χαρακτηρίζουν και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την εν λόγω εκδήλωση ως μια ειδεχθή πράξη που πληγεί τον βασικότερο θεσμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στόχος μας είναι η κινητοποίηση όλων των φοιτητών, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής ιδεολογίας, προς την επίτευξη του κοινού μας καλού. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ως ΕΦΕΚ ΗΒ βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το National Federation of Cypriots in the UK στον αγώνα μας για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Επίσης, έχουμε προβεί σε ενέργειες με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου για να καθοριστούν τα επόμενα διαβήματα στα οποία θα προχωρήσουμε.

Καλούμε κάθε Κύπριο φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου να σταθεί μαζί μας στην προσπάθεια μας να αποτραπεί κάθε απόπειρα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ