Ο πρόεδρος του Μεξικού είναι ακόμη μία περίπτωση ηγέτη που χρειαζόμαστε

Πρόσφατα ανακοίνωσε πως πουλάει το προεδρικό αεροπλάνο γιατί είναι περιττή πολυτέλεια.

Article featured image
Article featured image

Πριν μερικά χρόνια, όλα τα media εκθείαζαν τη στάση ζωής αλλά και την απλότητα του τότε προέδρου της Ουρουγουάης, José Mujica, ο οποίος είχε απαρνηθεί κάθε είδους πολυτέλεια και προνόμιο που του προσέφερε η θέση του, θεωρώντας πρόκληση να διάγει ένα πολυτελή βίο, ενόσω οι πολίτες της χώρας του βιώνουν τη φτώχεια.

Στην ίδια λογική περίπου λογική φαίνεται να κινείται και ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Andrés Manuel López Obrador, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να πουλήσει το προεδρικό αεροσκάφος γιατί το θεωρεί περιττή πολυτέλεια, με τον ίδιο να προτιμά να κινείται με εμπορικές πτήσεις, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος.


download.jpgΗ κίνηση αυτή ήταν μία προεκλογική του υπόσχεση, την οποία και τήρησε, προωθώντας σχεδόν αμέσως την πώληση του αεροσκάφους. Ο Lopez Obrador επιθυμεί τα χρήματα που θα μαζευτούν από την πώλησή του αεροσκάφους, να δοθούν στο δημόσιο ταμείο της χώρας, για να βοηθηθούν μετανάστες, ή αναξιοπαθούντες Μεξικανοί.


1000x-1.jpg


Αν παρ’ όλα αυτά δεν παρουσιαστεί ενδιαφερόμενος νικητής, ο πρόεδρος προσφέρθηκε να δώσει το αεροσκάφος ως δώρο στο δημοφιλές λαϊκό λαχείο των Μεξικανών. «Εάν δεν παρουσιαστεί κανένας αγοραστής και δεν υποβληθεί καμία προσφορά, θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο, πιθανότατα θα προσφερθεί στο λαχείο», είπε ο Μεξικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, πριν παρουσιάσει ένα προσχέδιο του λαχνού που θα δίνει αυτό το βραβείο άνευ προηγουμένου.

Σε αυτή τη θεωρητική εκδοχή του cachito, δημοφιλούς λαϊκού λαχείου στο Μεξικό, θα δεσπόζει φωτογραφία του Boeing 787 Dreamliner με λεζάντα «πρώτο βραβείο, το προεδρικό αεροσκάφος», με πορτοκαλί και πράσινα γράμματα.


1886_60e4d.jpg


Το σχέδιο του προέδρου προβλέπει να διατεθούν έξι εκατομμύρια λαχεία έναντι 500 πέσος (24 ευρώ). Το δημόσιο, ευελπιστεί, θα μπορέσει να εισπράξει με αυτόν τον τρόπο 2,5 δισεκ. πέσος (115 εκατ. ευρώ).

Το ειδικά διαμορφωμένο Ντριμλάινερ αγοράστηκε από τον πρώην πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν (2012-2018) έναντι 218 εκατ. δολαρίων. Πωλείται σήμερα έναντι 130 ως 150 εκατ. δολαρίων.


image.jpg


Το σχέδιο του κεντροαριστερού Προέδρου προκάλεσε σάλο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να διερωτώνται πώς θα γίνεται η συντήρηση του πανάκριβου, προηγμένου αεροσκάφους.

Ο Λόπες Ομπραδόρ υπόσχεται ότι ο νικητής του λαχείου θα έχει έναν χρόνο δωρεάν συντήρηση εγγυημένη, στη στρατιωτική βάση Σάντα Λουσία ή στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού.
Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ