Ο 11χρονος που έγινε το σύμβολο της εθνικής τραγωδίας που βιώνει η Αυστραλία

Η φωτογραφία που δείχνει τον μικρό να ξεφεύγει από τις φλόγες μαζί με τον αδελφό του και τη μητέρα τους, οδηγώντας μία βάρκα, σημάδεψε την έναρξη του νέου έτους.

Article featured image
Article featured image

Ο 11χρονος Φιν Μάριον έγινε το πρόσωπο της εθνικής τραγωδίας στην Αυστραλία -με τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο- όταν ξέφυγε από τις φλόγες με μία βάρκα, μαζί με τον αδελφό του και τη μητέρα του.

Η Αλισον Μάριον τράβηξε μία φωτογραφία του γιου της να κάθεται φορώντας μάσκα για να μην εισπνεύσει τους τοξικούς καπνούς μέσα στη βάρκα, η οποία αναπαράχθηκε όχι μόνο στα σόσιαλ μίντια, αλλά και σε όλα τα αυστραλιανά ΜΜΕ.

Η οικογένεια μένει κοντά στη Μαλακούτα της πολιτείας Βικτόρια, στην οποία υπάγεται η Μελβούρνη. Η περιοχή περικυκλώθηκε από τις φλόγες και τότε η Αλισον, ο Φιν, ο αδελφός του Κάλεμπ και ο σκύλος του έτρεξαν στην παραλία μαζί με 4.000 ακόμα κατοίκους και τουρίστες για να σωθούν.


PRI_115515637-e1577876162384.jpg


Η οικογένεια μπήκε σε μία βάρκα μαζί με όσα υπάρχοντα είχε πάρει μαζί, ενώ ο ουρανός απέκτησε ένα απόκοσμο πορτοκαλί χρώμα από τις φωτιές και ο καπνός εμπόδιζε τους ανθρώπους να αναπνεύσουν. «Έβγαλα τη φωτογραφία για να διατηρήσω στη μνήμη την ιστορία της οικογένειάς μου», είπε η μητέρα.

Ο Φιν, που έγινε διάσημος, δήλωσε πολύ χαρούμενος που τα κατάφεραν και πρόσθεσε ότι φοβήθηκε πολύ. Συμπλήρωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η φήμη του, καθώς ήταν «απλά μία φωτογραφία.

Ανησυχούσαμε αν τα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τη φωτιά». Η Μάριον δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανη για το πώς οι γιοι της κράτησαν την ψυχραιμία τους. «Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε μαζί με άλλες οικογένειες και μας βοήθησαν».

Η οικογένεια ήταν από τις λίγες τυχερές στην περιοχή, που το σπίτι τους γλύτωσε από τις φλόγες. Για κάποιον -ανεξήγητο- λόγο, ο δρόμος τους έμεινε ανέπαφος. Αλλοι κάτοικοι όμως, δεν ήταν τόσο τυχεροί και επέστρεψαν για να βρουν τις περιουσίες τους καμένες.


Πηγή: Protagon

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ