Η υπόθεση του «μεγαλύτερου βιαστή της Βρετανίας» προκαλεί σοκ

Κακοποίησε και βίασε σχεδόν 200 νεαρούς άντρες με τα θύματα να το μαθαίνουν από την αστυνομία.

Article featured image
Article featured image

Ο «μεγαλύτερος βιαστής της Βρετανίας» δεν θα είναι ποτέ ασφαλές να αποφυλακιστεί, έκρινε δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση τουλάχιστον 30 ετών για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε 48 νεαρούς άντρες στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 36χρονος Reynhard Sinaga, φοιτητής από την Ινδονησία, κακοποίησε τουλάχιστον 195 άντρες σε διάστημα δυόμισι ετών αφού πρώτα τους παρέσυρε στο διαμέρισμά του ισχυριζόμενος πως είναι «καλός σαμαρίτης», στη συνέχεια τους νάρκωνε και μόλις λιποθυμούσαν τους βίαζε.

Τελικά αποδείχθηκε πως έκανε 195 επιθέσεις, ανάμεσά τους 136 βιασμούς, τους οποίους τραβούσε σε βίντεο με δυο κινητά τηλέφωνα. Οι αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει ακόμη τουλάχιστον 70 από τα θύματά του. Χθες, Δευτέρα, ο Sinaga καταδικάστηκε σε ισόβια με ελάχιστο όριο τα 30 έτη.



sinaga-biastis-antres-bretania-1.jpg



Κατά την καταδίκη του, η δικαστής Suzanne Goddard QC περιέγραψε τον 36χρονο ως ένα «επικίνδυνο, βαθιά διαταραγμένο και διεστραμμένο άτομο με μηδαμινή αίσθηση της πραγματικότητας», που δεν θα πρέπει να βγει ποτέ από την φυλακή.

Ο κατηγορούμενος, φορώντας ένα πλεκτό πουλόβερ και μαύρα γυαλιά μυωπίας, χαμογελούσε αυτάρεσκα σε όλη τη διάρκεια της δίκης, αλλά εμφανίστηκε ανέκφραστος και βαριεστημένος όταν ακούστηκε η καταδίκη του, ενώ χασμουριόταν και έπαιζε με τα μαλλιά του όση ώρα τα θύματά του κατέθεταν τις τραυματικές εμπειρίες τους.


Η στάση του σχεδόν εξόργισε την δικαστή που σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έδειξε το παραμικρό δείγμα μεταμέλειας, προσθέτοντας: «Φαίνεσαι να διασκεδάζεις την διαδικασία ακόμη και τώρα, λίγο πριν την καταδίκη σου. Είσαι ένας σατανικός κατά συρροή σεξουαλικός παραβάτης, που κυνηγούσε νεαρούς άντρες, οι οποίοι έρχονταν στην πόλη με στόχο τίποτα περισσότερο από μια βραδιά με τους φίλους τους. Ένα από τα θύματα σε περιέγραψε ως τέρας. Το μέγεθος των πράξεών σου δικαιώνει τον χαρακτηρισμό. Σπανίως αν όχι ποτέ, δικαστήρια έχουν δει τόσους βιασμούς σε τόσο σύντομο διάστημα».




sinaga-biastis-antres-bretania-5.jpg
Το δωμάτιο που ο 36χρονος Reynhard Sinaga κακοποιούσε τα θύματά του



Από την πλευρά του ο 36χρονος υποστήριξε πως τα θύματα απολάμβαναν την σεξουαλική του φαντασίωση να προσποιούνται τους νεκρούς στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ισχυρισμός που απορρίφθηκε και στις τέσσερις δίκες. Πολλοί από τους άντρες ακούγονταν στα βίντεο που είχε τραβήξει, να ροχαλίζουν. Ένας από αυτούς είπε στο δικαστήριο πως είχε δείξει στον Sinaga ένα υπερηχογράφημα του αγέννητου παιδιού του πριν χάσει τις αισθήσεις τους, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό πως συναίνεσε σε όσα ο 36χρονος χαρακτήρισε ως «πράγματα τύπου ‘0 αποχρώσεις του γκρι’».


Ο Sinaga, που μετακόμισε στη Βρετανία το 2007 όταν ήταν 24 ετών, «ψάρευε» τα θύματά του λίγο μετά αφού είχαν τελειώσει το σχολείο ή περίπου στην ηλικία των 20. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, ο 36χρονος είχε μια «δοκιμασμένη συνταγή» για να εντοπίζει τα θύματά του έξω από κλαμπ, που απείχαν λίγα λεπτά με τα πόδια από το διαμέρισμά του στο κέντρο του Μάντσεστερ. Αυτό που έκανε ήταν να περιμένει μετά τα μεσάνυχτα έξω από τα κλαμπ, βάζοντας στόχο κυρίως ετερόφυλους άντρες που τους έδιωχναν οι πορτιέρηδες ή είχαν χάσει τους φίλους ή τις συντρόφους τους. Κάποιοι δεν είχαν χρήματα για ταξί ώστε να γυρίσουν σπίτι ή είχε τελειώσει η μπαταρία στο κινητό τους, ενώ άλλοι απλώς ήταν πολύ μεθυσμένοι. Τότε εκείνος τους πλησίαζε χαμογελαστός, φορώντας τα μαύρα γυαλιά μυωπίας του, ώστε να δείχνει απολύτως άκακος. Όταν τους ρωτούσε αν ήθελαν να πάνε στο διαμέρισμά του και να κοιμηθούν στο πάτωμα ή να πιούν μερικά ποτά ακόμη, του απαντούσαν καταφατικά.



Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν σε συσκευές του 3.29TB πορνογραφικού περιεχομένου, ισοδύναμο με 250 DVD ή 300.000 φωτογραφίες, το οποίο απεικόνιζε σεξουαλικές επιθέσεις.jpg
Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν σε συσκευές του 3.29TB πορνογραφικού περιεχομένου, ισοδύναμο με 250 DVD ή 300.000 φωτογραφίες, το οποίο απεικόνιζε σεξουαλικές επιθέσεις



Ο Sinaga κρατούσε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων του ως τρόπαια και μετά τους έψαχνε στο Facebook, ενώ είχε στείλει επίσης μήνυμα σε ένα φίλο του, όπου περηφανευόταν για ένα από τα θύματα: «Ήταν στρέιτ το 2014. Το 2015 ήταν η χρονιά που μπήκε στον κόσμο των γκέι, χαχαχα [sic]». Η αστυνομία θεωρεί πως ο 36χρονος θα είχε συνεχίσει αν ένα από τα θύματά του δεν είχε ξυπνήσει στη διάρκεια της επίθεσης στις 2 Ιουνίου 2017, οπότε κάλεσε την αστυνομία. Μετά την σύλληψή του, οι αρχές ανακάλυψαν βίντεο σε δυο συσκευές iPhone που τον έδειχναν να βιάζει επανειλημμένα φαινομενικά κοιμισμένους νεαρούς άντρες. Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν σε συσκευές του 3.29TB πορνογραφικού περιεχομένου, ισοδύναμο με 250 DVD ή 300.000 φωτογραφίες, το οποίο απεικόνιζε σεξουαλικές επιθέσεις, που σε μια περίπτωση είχε διάρκεια οκτώ ώρες.


Όταν τα θύματά του ανακτούσαν τις αισθήσεις τους, ο Sinaga τα έσπρωχνε ξανά στο πάτωμα για να συνεχίσει την επίθεση ή έκρυβε το τηλέφωνό του για να μην κινήσει υποψίες. Ελάχιστοι είχαν καταλάβει πως τους είχε βιάσει μέχρι που η αστυνομία τούς χτύπησε την πόρτα μετά από μερικά χρόνια. Τελικά αποδείχθηκε πως ο 36χρονος είχε επιτεθεί σε 195 άτομα, όλα εκ των οποίων ήταν αναίσθητα όταν τα κακοποίησε, ενώ εντοπίστηκαν επίσης τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούσε.




Τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο πώς οι καριέρες και οι προσωπικές σχέσεις τους επηρεάστηκαν λόγω της επίθεσης, με κάποιους να παραδέχονται πως στράφηκαν στο αλκοόλ ή απομονώθηκαν, επειδή δεν μπορούσαν να πουν ούτε σε συγγενείς ούτε σε φίλους τι τους συνέβη.



TELEMMGLPICT000220569406_trans++pVlberWd9EgFPZtcLiMQfyf2A9a6I9YchsjMeADBa08.jpeg


Ένας έφηβος είπε πως όταν έμαθε από την αστυνομία πως έχει πέσει θύμα βιασμού, «άλλαξε για πάντα η ζωή του» και πως έκτοτε άρχισε να πίνει, βίωνε κρίσεις πανικού και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. Ένας άλλος άντρας με υποσχόμενη καριέρα όταν δέχθηκε επίθεση, είπε πως θα είχε βάλει τέλος στη ζωή του αν δεν υπήρχε η μητέρα του, στην οποία βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει τι συνέβη. «Είμαι σε ένα σημείο που η ζωή μου δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου που έγινε πραγματικότητα», είπε στο δικαστήριο.


Με πληροφορίες από Guardian/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ