Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Κατέβαλε εγγύηση ύψους ενός εκατ. δολαρίων και αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση το υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Ντέρεκ Σόβιν κατέβαλε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος από τις εγκαταστάσεις της πολιτείας του Oak Park Heights, όπου κρατείτο. Ο ίδιος απελευθερώθηκε λίγο πριν από τις 11:30 π.μ., την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, υπό όρους.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, ωστόσο, το πού ακριβώς βρήκε το ποσό, ενώ ο Σύνδεσμος Αστυνομικών της Μινεσότα, που διαθέτει νομικό ταμείο άμυνας, δεν παρείχε χρήματα για την εγγύηση, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπός του.

Ο Σόβιν είχε την επιλογή να καταθέσει εγγύηση για 1,25 εκατομμύρια δολάρια χωρίς όρους ή 1 εκατομμύριο δολάρια με όρους. Υπό τις προϋποθέσεις της απελευθέρωσής του, πρέπει να παρευρεθεί σε όλες τις παραστάσεις του δικαστηρίου, δεν μπορεί να έχει άμεση ή έμμεση επαφή - συμπεριλαμβανομένων των social media - με κανένα μέλος της οικογένειας του Φλόιντ, δεν μπορεί να εργαστεί στην επιβολή του νόμου ή την ασφάλεια, ενώ πρέπει να παραδώσει τυχόν άδειες οπλοφορίας που διαθέτει.

ξξξ.jpg



Οι άλλοι τρεις αξιωματικοί που, επίσης, κατηγορούνται για τη δολοφονία Φλόιντ, κατέθεσαν στο παρελθόν ποσά εγγύησης 750.000 δολ. και ήταν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης που θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στις 25 Μαΐου, όταν ο Σόβιν έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, αποκόβοντάς του την αναπνοή. Ο θάνατος του Φλόιντ ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για τα δικαιώματα των μαύρων, με την αφροαμερικανική (και όχι μόνο) κοινότητα να ζητά την απονομή δικαιοσύνης.


Στο μεταξύ, ο Σόβιν και οι τρεις άλλοι αξιωματικοί απολύθηκαν από το αστυνομικό σώμα. Ο Σόβιν κατηγορείται για δολοφονία δεύτερου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία. Οι Λέιν, Κουένγκ, και Τάο κατηγορούνται για συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού και ανθρωποκτονία.

φλόιιντ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ