«Σε παρακαλώ μη με πυροβολήσεις» - Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ

Βίντεο από τις ενσωματωμένες κάμερες των αστυνομικών.

Article featured image
Article featured image

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, προσθέτει νέες πληροφορίες στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια δολοφονικής σύλληψης από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σοβίν στις 25 Μαΐου, στη Μινεάπολη.

Το βίντεο καταγράφηκε από τις ενσωματωμένες κάμερες των αστυνομικών, Τόμας Λέιν και Αλεξάντερ Κουένγκ.

Ο Λέιν πλησίασε το αυτοκίνητο του Φλόιντ και χτύπησε το τζάμι του. Στο βίντεο ο Φλόιντ ακούγεται να παρακαλάει τον Λέιν να μην τον πυροβολήσει - το όπλο που κρατάει ο αστυνομικός είναι εμφανές και στο βίντεο.


«Σε παρακαλώ, μη με πυροβολήσεις. Μόλις έχασα τη μαμά μου, φίλε», ακούγεται να λέει ο Φλόιντ.

«Σήκωσε τα χέρια σου. Σήκωσε τα γαμημένα χέρια σου!», απαντά ο Λέιν.

Την ώρα που τον σέρνουν οι αστυνομικοί από το τζιπ, o Φλόιντ λέει «δεν έκανα τίποτα κακό», ενώ τους εξηγεί ότι δεν μπορεί να μπει στο περιπολικό διότι είναι κλειστοφοβικός.

«Δεν είμαι κακός άνθρωπος, φίλε. Δεν είμαι κακός», λέει στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλόιντ συνελήφθη από τις Αρχές διότι φέρεται να πλήρωσε σε κατάστημα με πλαστό χαρτονόμισμα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο Ντέρεκ Σοβίν έσπρωχνε το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν εννιά λεπτά.

Ανεξάρτητη αυτοψία αναφέρει ως αιτία θανάτου την «ασφυξία από παρατεταμένη πίεση».

O Σοβίν κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού και ο Λέιν, που εμφανίζεται στο βίντεο, για συνέργεια σε ανθρωποκτόνια. Αντίστοιχα, οι άλλοι δύο αστυνομικοί, Κουένγκ και Τάο, κατηγορήθηκαν για βοήθεια και συνέργεια.

Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ