Υπάλληλοι φυλακών βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο σωφρονισμού

«Βaby Shark» και τα μυαλά στα κάγκελα.

Article featured image
Article featured image

Αν είστε γονείς (θείοι, θείες, γιαγιάδες, παππούδες, κ.λπ) το τραγούδι «Baby Shark» σάς είναι σίγουρα προσφιλές. Αν δεν είστε, πάλι μάλλον θα το γνωρίζετε, γιατί έχει γίνει viral (δυστυχώς για όλους μας) και ακούγεται σχεδόν παντού όπου υπάρχουν μωρά, μιας και για κάποιον περίεργο λόγο το λατρεύουν (θα ήταν καλό να ελέγξουμε το γιατί, κάποια στιγμή).

Εντούτοις, φαίνεται ότι πλέον το εν λόγω άσμα έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, αφού χρησιμοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την τιμωρία κρατουμένων. Συγκεκριμένα (και πέραν της όποιας πλάκας), τρεις πρώην υπάλληλοι στη φυλακή της Οκλαχόμα των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες, επειδή ανάγκαζαν κρατουμένους να ακούν σε επανάληψη το «Baby Shark», το παιδικό τραγούδι που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά απεχθάνονται όλοι όσοι έχουν περάσει την ηλικία των 10 (ή όχι;).

jj.jpg



Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, οι Κρίστιαν Μάιλς, Γκρέγκορι Μπάτλερ και Κρίστοφερ Χέντερσοτ κατηγορήθηκαν τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, για «σκληρότητα» σε κρατουμένους. Σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις -τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβρη- ο καθένας τους έβαζε έναν κρατούμενο σε μια άδεια αίθουσα, του τοποθετούσε χειροπέδες και τον ανάγκαζε να στέκεται έτσι για δύο ώρες συνεχόμενα.

Ταυτόχρονα, ως μουσική υπόκρουση ακουγόταν σε επανάληψη και σε υψηλή ένταση το «Baby Shark», δημιουργώντας (προφανώς) «έντονο συναισθηματικό στρες στους κρατουμένους που πιθανότατα υπέφεραν ήδη», σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που έλαβε ο ανακριτής. Το τραγούδι φέρεται να ήταν ένα «αστείο» μεταξύ των Μάιλς και Μπάτλερ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Αλλά, δεν κάνεις αστεία με τέτοια πράγματα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ