Όλη αυτή η ομορφιά είναι στην Κύπρο

Και κάποιες φορές οι λέξεις δεν είναι αρκετές, για να την περιγράψουν.

Article featured image
Article featured image

«Μόνο εδώ μπορεί κάποιος να δει τόση ομορφιά. Αν δεν έχεις επισκεφθεί τα Τεισιά της Μαδαρής, δεν έχεις πάει πουθενά σ’ αυτό το νησί. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις συνομιλίες των πεύκων στο φύσημα του ανέμου, τη δροσιά στο πρόσωπο, όταν σε αγγίζουν τα σύννεφα», αναφέρει η ομάδα Cyprus from Air που ανήρτησε τις πιο κάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες.

τεισιά.jpg


τεισιά 1.jpg


τεισιά 3.jpg


Η Μαδαρή με κορυφή τους Αδελφούς έχει ύψος 1613 μέτρα και είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Κύπρου μετά το σύμπλεγμα του Ολύμπου. Στις παρυφές της ξεπετιούνται τα «Τεισιά» που είναι μεγάλοι, κάθετοι βράχοι, εντυπωσιακοί στην όψη και μοιάζουν με ψηλά τείχη, εξ ου και η ονομασία τους.


τεισιά 5.jpg


τεισιά 6.jpg



Η διαδρομή στην αρχή του μονοπατιού που υπάρχει στην περιοχή, αρχίζοντας από την αφετηρία κοντά στο πυροφυλάκιο, είναι στενή αφού έχει κυριολεκτικά σκαφτεί πάνω στο σκληρό διαβασικό βράχο, αλλά μετά τα 200 μέτρα γίνεται ομαλή. Υπάρχουν μικρού μήκους ανηφοριές και κατηφοριές, οι οποίες όμως δεν είναι ιδιαίτερα κουραστικές και σε μερικά σημεία έχουν κατασκευαστεί σκαλοπάτια και αρκετές ξερολιθιές από το 1993 που κατασκευάστηκε το μονοπάτι. Επίσης, θα βρείτε σημεία ξεκούρασης με παγκάκια, καθώς και σημεία θέας, το πρώτο 300 μέτρα περίπου από την αρχή.

τεισιά 10.jpg


τεεισια.jpg


Η διαδρομή εκτός από την επαφή με τη φύση προσφέρει πανοραμική θέα προς το Τρόοδος, τα χαμηλότερα σημεία της Σολιάς, τη Μεσαορία και στο πιο κοντινό πλάνο προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη, Φράγμα Ξυλιάτου, Λαγουδερά, Πολύστυπος και στο τέλος προς την Πιτσιλιά και την επαρχία Λεμεσού.


τεισιά 7.jpg


τεισιά 4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ