Αρκετά πλουσιότερος o Τσιτσιπάς από τη συμμετοχή του στο Roland Garros

Το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε.

Article featured image
Article featured image

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε στα ημιτελικά του Roland Garros κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό που διεξάγεται σήμερα (16:00) στο Παρίσι και στον οποίο θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους ο Σέρβος τενίστας και ο «βασιλιάς του χώματος», Ραφαέλ Ναδάλ.

novak-djokovic-rafael-nadal-face-off-for-2016-rome-masters-after-roger-federer-out-images-e1463135717511-768x430.jpg


Ο Έλληνας πρωταθλητής που θα βρίσκεται πλέον στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, απέδωσε την ήττα του στην υποτροπή ενός τραυματισμού από τη Ρώμη και στην κόπωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, στο τέλος του αγώνα, “ξύπνησε” ένας τραυματισμός που είχα στη Ρώμη».

«Ήταν δύσκολο να τελειώσω τον αγώνα, συνεχίζοντας με μαχητικό πνεύμα. Αλλά έκανα το καλύτερο δυνατό. Είμαι ευτυχής που επέστρεψα από το 2-0 κι έμεινα στον αγώνα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήταν μια ωραία επιστροφή, νομίζω ότι έπαιξα υπέροχο τένις μετά, εκτός από το πέμπτο σετ, για το οποίο το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο. Δεν ήμουν, πλέον, σωματικά παρών. Είμαι χαρούμενος και λυπημένος ταυτόχρονα», συμπλήρωσε.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τη σειρά του, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωταθλητή, χαρακτηρίζοντάς τον μαχητή και δίνοντάς του τα συγχαρητήριά του, αφού την κρίσιμη στιγμή αντεπιτέθηκε, «γυρίζοντας» το παιχνίδι. «Έπαιξε τρομερό τένις, ιδιαίτερα στο τέταρτο σετ. Είχα πολλές ευκαιρίες να σπάσω το σερβίς του και να τελειώσω νωρίτερα το ματς», είπε ο Σέρβος, προσθέτοντας «Είναι μαχητής και δίκαια ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Συγχαρητήρια για τη μεγάλη μάχη που έδωσε. Κρίμα που προφανώς κουράστηκε. Αλλά αυτή η μάχη δεν ήταν εύκολη. Ελπίζω να συνεχίσει σε μία θετική κατεύθυνση στην καριέρα του».

τζοκοβιτς τσιτσιπάς.jpg


Παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς δεν προκρίθηκε τελικά στον τελικό, η είσοδός του στα ημιτελικά της διοργάνωσης τού εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής θα λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, 425.250 ευρώ, ενώ οι δύο φιναλίστ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ, έχουν εξασφαλίσει 850.500 ευρώ έκαστος με το χρηματικό έπαθλο του μεγάλου νικητή να φτάνει τα 1,6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παραπάνω ποσά είναι μειωμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού τα έσοδα ήταν εξαιρετικά λιγότερα λόγω της μη προσέλευσης θεατών. Πέρυσι, ο νικητής πήρε 2,3 εκατ. ευρώ, ο φιναλίστ 1,18 εκατ. ευρώ και από 590.000 ευρώ οι αθλητές που έφτασαν στην τετράδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ