Δεν είναι αυτό που νομίζεις... [Τι είπαν και τι πραγματικά εννοούσαν]

Ακούσαμε ξανά τους διαλόγους στο επίμαχο βίντεο του Al Jazeera και προσπαθήσαμε να βρούμε τη δεύτερη ανάγνωση πίσω από τα λεγόμενά τους.

Article featured image
Article featured image

Προσπαθήσαμε να βρούμε τα πραγματικά νοήματα και μηνύματα πίσω από τις λέξεις.

Ακόμα μια ενδελεχής έρευνα από τη διεπιστημονική ομάδα της CITY.


* Όλα όσα αναφέρονται παρακάτω είναι αποκύημα της φαντασίας μας, τίποτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.



ΕΙΠΑΝ:

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a5.jpg


ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ:

Δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να πήγε ο νους σας, αφού σίγουρα ένας είναι ο Χριστάκης που είναι very highly respected. Εξαιρετικό σουβλάκι, αν βρεθείτε στην εντός των Τειχών πόλη!

pork-and-mixed-kebab.jpg




ΕΙΠΑΝ:

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

b5.jpg

b6.jpg


ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ:

Κάπως έτσι περιγράφει με φαντασία την Κύπρο, στο "Σκέφτομαι και Γράφω", ένα παιδί στην Πρώτη Δημοτικού, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει πιάσει το αυτί του στα διάφορα οικογενειακά τραπέζια. Αυτό περιγράφεται σε αυτή τη σκηνή του βίντεο.

dafa.png




ΕΙΠΑΝ:

c1.jpg

c2.jpg

c3.jpg

c4.jpg


ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ:

Πόσο εύκολα μπορούμε να εξασφαλίσουμε συμμετοχή με άρμα στα Καρναβάλια της Λεμεσού ή έστω της Αγλαντζιάς; Πανεύκολα (αυτό δείχνει άλλωστε η γκριμάτσα στην τελευταία εικόνα)! Κι αν δεις ότι δυσκολεύεσαι, λες απλά "My name is Mr. Chris" και όλα πλέον γίνονται ακόμα πιο εύκολα! Τσακ μπαμ. Within five minutes.

carnival34.jpg




ΕΙΠΑΝ:

d1.jpg

d2.jpg

d3.jpg

d4.jpg

d5.jpg

d6.jpg

d7.jpg

d8.jpg

d9.jpg

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ:

Ήταν κρυφό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να γίνει η αποκάλυψη. Ο Πρόεδρος υπήρξε για ένα διάστημα manager του διάσημου Βραζιλιάνου άσσου και ήταν στο payroll αφού λάμβανε ένα συμΒΟΥΛικό ποσό... για τις συμΒΟΥΛές του, αλλά και γιατί ήταν ΒΟΥΛευτής.

maxresdefault.jpg




ΕΙΠΑΝ:

e1.jpg


ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ:

Κάπως έτσι γίνονται οι συμμαχίες ενόψει Eurovision! Τι νομίσατε; Ότι το 2018 ψήφισαν τη Φουρέιρα επειδή ήταν ωραίο το τραγούδι μας;

cyprus-eleni-foureira-2018-eurovision-fuego-800x533.jpeg




ΕΙΠΑΝ:

z1.jpg



ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ:

Όταν η συζήτηση στο οικογενειακό τραπέζι περιστρέφεται γύρω από τα smartphones και ο ψαγμένος θείος βγάζει από την τσέπη και επιδεικνύει το τελευταίας τεχνολογίας κινέζικο νέο απόκτημά του.

132537273.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ