Πώς τοποθετείται ο ΠτΔ για το επίμαχο βίντεο με την αναφορά στον «δαίμονα»

Μας πήρε και μας σήκωσε!

Article featured image
Article featured image


Την τοποθέτησή του σε σχέση με τη συμπεριφορά του απέναντι σε δημοσιογράφους, την περασμένη Δευτέρα, δημοσίευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου, το «Μην με ρωτήσετε τίποτε για το Al Jazeera για να μην σας πάρει ο δαίμονας», δεν ήταν παρά αστεϊσμός προς τους δημοσιογράφους που είχε απέναντί του.

Και για όσους δεν κατάλαβα το αστείο, μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που ακολουθεί, στην οποία εξηγείται αναλυτικά:

«Επειδή είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο, το οποίο, δυστυχώς, αφήνει λανθασμένες εντυπώσεις για τον σεβασμό που τρέφει ο Προέδρος της Δημοκρατίας προς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος σε χώρο εκδήλωσης και, αφού τον πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους ζήτησε, off the record, να μην ερωτηθεί για το βίντεο του Al Jazeera, και ο λόγος ήταν επειδή ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα να το δει.

Συνεπώς, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει επί του συγκεκριμένου θέματος εάν ερωτηθεί αφού και δεν είχε ιδία άποψη για το βίντεο, διατυπώνοντας το αυτό με τη συγκεκριμένη έκφραση την οποία χρησιμοποίησε αστειευόμενος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σέβεται και τιμά τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, καθώς και το λειτούργημα τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ